Το Twitter δοκιμάζει βίντεο αντιδράσεων τύπου TikTok

Το Twitter δοκιμάζει βίντεο αντιδράσεων τύπου TikTok

Έχουν περάσει μόνο λίγοι μήνες από τότε που το Twitter τελείωσε τους Fleets, αλλά η εταιρεία πειραματίζεται ήδη με μια νέα μορφή βίντεο. Η εταιρεία δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα “Tweet Take” που επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται βίντεο αντιδράσεων μαζί με ένα Quote Tweet.

Με τη δοκιμή, οι χρήστες του Twitter μπορούν να επιλέξουν να στείλουν ένα “Προσθήκη Tweet με αντίδραση” αντί για το τυπικό retweet ή ένα Tweet προσφοράς. Αυτά τα “Tweet Takes” όπως τα αποκαλεί η εταιρεία μπορεί να είναι είτε φωτογραφία είτε βίντεο και το αρχικό tweet θα ενσωματωθεί ως κάρτα πάνω από την κορυφή.

Η ιδέα είναι παρόμοια με μια δυνατότητα στη βραχύβια λειτουργία Fleets του Twitter, η οποία επέτρεπε στους χρήστες να μοιράζονται tweets με τα δικά τους σχόλια σε μορφή πλήρους οθόνης. Οι στόλοι, φυσικά, δεν κέρδισαν ποτέ πραγματικά έλξη και η εταιρεία τράβηξε το χαρακτηριστικό λιγότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του.

Σε αντίθεση με το Fleets, αυτά τα βίντεο αντιδράσεων θα εμφανίζονται στο κύριο χρονοδιάγραμμα όπως και κάθε άλλο tweet, αν και τα βίντεο θα φαίνονται αισθητά διαφορετικά από το τυπικό retweet. (Ενώ οι χρήστες μπορούν να καταγράψουν μια αντίδραση σε πλήρη οθόνη, δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια μορφή εμφανίζονται στο χρονοδιάγραμμα.στο Twitter για περισσότερες πληροφορίες.)

Αυτές οι “αποκτήσεις” είναι ίσως ακόμη πιο παρόμοιες με την αντίδραση τύπου TikTok βίντεο, τα οποία συχνά περιέχουν ένα σχόλιο ή ένα κλιπ άλλου χρήστη ως πηγή. Αν και το Twitter δεν ενθάρρυνε απαραιτήτως αυτούς τους τύπους αλληλεπίδρασης στο παρελθόν, η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για να δημιουργήσει λειτουργίες πιο φιλικές προς τους δημιουργούς, επομένως δεν είναι απαραιτήτως περίεργο να βλέπουμε αυτό το είδος πειράματος.

Φυσικά, όπως οι χρήστες του Twitter εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το εάν οι Fleets θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν άτομα για παρενόχληση, τα προσαρμοσμένα βίντεο αντιδράσεων φαίνονται επίσης σαν το είδος του χαρακτηριστικού που θα μπορούσε να είναι κατάλληλο για κατάχρηση. Quote Τα Tweet είναι ήδη μια σημαντική πηγή βουβών και εκφοβισμού – κάτι που το Twitter έχει προσπαθήσει κατά καιρούς να αποθαρρύνει – επομένως δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτά τα “Tweet Takes” θα μπορούσαν επίσης να γίνουν προβληματικά. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο πόσο μεγάλο θα είναι το αρχικό πείραμα — το Twitter συχνά κάνει προεπισκόπηση νέων ιδεών και λειτουργιών σε αρχικά στάδια, αλλά δεν το περνούν όλοι από τη φάση της δοκιμής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *