Η Mozilla διακόπτει τις δωρεές κρυπτονομισμάτων μετά από κριτική για τον αντίκτυπο στο κλίμα

Η Mozilla διακόπτει τις δωρεές κρυπτονομισμάτων μετά από κριτική για τον αντίκτυπο στο κλίμα

Αφού ανακοίνωσε ότι θα δεχόταν δωρεές κρυπτονομισμάτων την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Mozilla τις έβαλε σε αναμονή μετά από επικριτικά σχόλια ενός ιδρυτή της Mozilla και πολλών άλλων . «Από σήμερα εξετάζουμε εάν και πώς η τρέχουσα πολιτική μας για τις δωρεές κρυπτονομισμάτων ταιριάζει με τους κλιματικούς μας στόχους», έγραψε η εταιρεία στο Twitter.» Και καθώς διεξάγουμε την αναθεώρησή μας, θα σταματήσουμε τη δυνατότητα δωρεάς κρυπτονομισμάτων».

Η Mozilla ανακοίνωσε τη νέα πολιτική με ένα  tweet, λέγοντας ότι όσοι «ανακατεύονται στο @dogecoin» ή «έχουν κάποιο #Bitcoin & Ethereum» μπορούν να δωρίσουν την κρυπτογράφηση τους απευθείας στο ίδρυμα. Αυτό συνάντησε μια καυστική απάντηση από τον συνιδρυτή της Mozilla, Jamie Zawinski. «Σε εσένα και αυτό», έγραψε στο Twitter. «Όλοι όσοι εμπλέκονται στο έργο θα πρέπει να ντρέπονται ολοσχερώς για αυτήν την απόφαση να συνεργαστούν με πλανήτες Ponzi grifters». Ο Peter Linss, ο σχεδιαστής της μηχανής Gecko που τροφοδοτεί τον Firefox, φώναξε επίσης, λέγοντας στη Mozilla ότι «είσαστε προορισμένοι να είστε καλύτεροι από αυτό». 

Χθες, η Mozilla αντέκρουσε την ιδέα, λέγοντας σε ένα tweet ότι τα σχόλια «οδήγησαν σε μια σημαντική συζήτηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων». Πρόσθεσε ότι «η αποκεντρωμένη τεχνολογία Ιστού συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός τομέας που πρέπει να εξερευνήσουμε, αλλά πολλά έχουν αλλάξει από τότε που αρχίσαμε να δεχόμαστε δωρεές κρυπτογράφησης».

Τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και το Ethereum δημιουργούνται με την επίλυση σύνθετων μαθηματικών προβλημάτων και από το σχεδιασμό, γίνονται πιο δύσκολο να «εξορυχθούν» με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει επίσης να αποθηκευτούν σε δημόσιο βιβλίο, κάτι που επίσης καταναλώνει ενέργεια. Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια από πολλές χώρες, και μεγάλο μέρος αυτής προέρχεται από βρώμικες πηγές όπως ο άνθρακας. 

Η Mozilla είπε ότι θα συνεχίσει να διερευνά την ιδέα δωρεάς κρυπτονομισμάτων, αλλά αυτή τη φορά θα κρατήσει τους ανθρώπους ενήμερους. «Στο πνεύμα του ανοιχτού κώδικα, αυτή θα είναι μια διαφανής διαδικασία και θα κοινοποιούμε τακτικές ενημερώσεις», έγραψε το Ίδρυμα στο Twitter. «Ανυπομονούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση και εκτιμούμε την κοινότητά μας που το έφερε στην προσοχή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *