Το OnePlus 10 Pro είναι το πρώτο νέο τηλέφωνο του 2022

Το OnePlus 10 Pro είναι το πρώτο νέο τηλέφωνο του 2022

Πρώτη  η OnePlus έχει μια νέα ναυαρχίδα για όποιον ήδη αναζητά ανανέωση smartphone. Η εταιρεία διστάζει να αποκαλύψει απολύτως τα πάντα (καλά, τα περισσότερα πράγματα), αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τις διαρροές και τις φήμες για οθόνη 6,7 ιντσών με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης και τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1. 

Ακολούθησε το βράδυ της Τρίτης με ένα μπαράζ προδιαγραφών. Περιλαμβάνουν μια Fluid AMOLED 120Hz με οθόνη LTPO, που σημαίνει ότι το τηλέφωνο μπορεί να προσαρμόσει τους ρυθμούς ανανέωσης για να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το μέγεθος της οθόνης, αλλά οι φήμες προτείνουν ότι θα είναι μια αρκετά μεγάλη οθόνη 6,7 ιντσών. Η OnePlus θα περιλαμβάνει γρήγορη φόρτιση 80 W και ασύρματη φόρτιση 50 W στη νέα της ναυαρχίδα, η οποία θα πρέπει να είναι κατάλληλα γρήγορη όταν η μπαταρία των 5.000 mAh χρειάζεται φόρτιση.

Το OnePlus 10 Pro θα τροφοδοτείται από ένα τσιπ Snapdragon 8 Gen 1, με Android 12 με κόλπα OxygenOS και αισθητική της OnePlus. Όσον αφορά τις κάμερες, περιμένετε αισθητήρες 48 και 50 megapixel με επιπλέον αισθητήρα 8 MP. Δυνατότητες οπτικού ζουμ; Δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά η συστοιχία κάμερας θα περιλαμβάνει διπλή οπτική σταθεροποίηση εικόνας, η οποία θα βοηθήσει με πιο ευκρινείς εικόνες, λιγότερο θόρυβο και καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό. Τούτου λεχθέντος, η απόδοση της κάμερας του OnePlus 9 Pro ήταν ένα από τα πιο αδύναμα σημεία σε ένα κατά τα άλλα εντυπωσιακό smartphone.

Ας ελπίσουμε ότι το 10 Pro μπορεί να διορθώσει αυτό το λάθος. Η OnePlus περιέγραψε ορισμένες από τις αναβαθμίσεις που κάνει στην κάμερα της επωνυμίας Hasselblad, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας λειτουργίας λήψης RAW+ που επιχειρεί να συνδυάσει το εύρος επεξεργασίας των εικόνων φορμά RAW με την υπολογιστική φωτογραφία, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα αυξημένο δυναμικό εύρος και μείωση θορύβου. 

OnePlus 10 Pro sample imagesOnePlus

Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης μια νέα υπερευρεία κάμερα 150 μοιρών, με νέα λειτουργία fisheye. Εάν φοβάστε τα τεντωμένα πρόσωπα σε ομαδικές λήψεις, μην ανησυχείτε: υπάρχει ένα «πιο παραδοσιακό» FOV 110 μοιρών που θα περιλαμβάνει διόρθωση παραμόρφωσης για εκείνα τα εξωτερικά άκρα μιας λήψης. 

Η OnePlus λέει ότι η νέα της «Λύση δισεκατομμυρίων χρωμάτων» σημαίνει ότι οι φωτογραφίες στο 10 Pro έχουν 25 τοις εκατό διευρυμένη χρωματική γκάμα DCI-P3 και το τηλέφωνο μπορεί να επεξεργαστεί 64 φορές περισσότερα χρώματα από το OnePlus 9 Pro. Λέει ότι αυτό θα αφαιρέσει κάθε υπαινιγμό χρωματικών ζωνών από τις λήψεις. 

OnePlus 10 Pro sample images

Επιπλέον, κάθε κάμερα στο OnePlus 10 Pro μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες σε 12-bit RAW, χρησιμοποιώντας αυτό που η Hasselblad ονομάζει Natural Color Solution. Το τηλέφωνο διαθέτει επίσης μια νέα μορφή RAW+ που θα σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε το περιεχόμενο της καρδιάς σας, ενώ θα εξακολουθείτε να επωφεληθείτε από τη βοήθεια υπολογιστικής φωτογραφίας. Η OnePlus έχει προσφέρει μερικά δείγματα, αλλά είναι κάτι που θα κατανοήσουμε καλύτερα όταν τελικά δοκιμάσουμε τη νέα ναυαρχίδα αργότερα φέτος. 

Η μεγάλη πρόκληση θα μπορούσε να είναι η εξισορρόπηση της τιμής, των προδιαγραφών και των χαρακτηριστικών έτσι ώστε να προσφέρει αρκετή ανταπόκριση στα τηλέφωνα υψηλής τεχνολογίας της Apple και της Samsung. Ταυτόχρονα, έχει να προσφέρει απτά περισσότερα από τη φθηνότερη σειρά τηλεφώνων Nord.

Το OnePlus 10 Pro θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στην Κίνα την Τρίτη 11 Ιανουαρίου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *