Το νέο Κέντρο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Μέτα εξηγεί πώς διαχειρίζονται τα προσωπικά  δεδομένα σας

Το νέο Κέντρο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Μέτα εξηγεί πώς διαχειρίζονται τα προσωπικά δεδομένα σας

Η Μέτα  ανακοίνωσε ένα νέο Κέντρο  Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που παρέχει στους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή δεδομένων, την ανταλλαγή, την ασφάλεια, τη χρήση των δεδομένων και τις διαφημίσεις. Ο κόμβος περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με την προσέγγιση του απορρήτου σε εφαρμογές όπως το Facebook και το Instagram, την Πολιτική δεδομένων και τον τρόπο χρήσης της πληθώρας ρυθμίσεων απορρήτου και ασφάλειας.

Οι χρήστες μπορούν να μάθουν πώς να ρυθμίζουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, να έχουν σαφήνεια σχετικά με το ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις του, τους τύπους δεδομένων που συλλέγει η Meta, πώς χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες και πολλά άλλα.

Στην αρχή, το Κέντρο Απορρήτου είναι διαθέσιμο μόνο σε μικρό αριθμό χρηστών Facebook στις ΗΠΑ σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Σκοπεύει να το διαθέσει σε περισσότερες εφαρμογές και άτομα τους επόμενους μήνες. Εάν έχετε πρόσβαση, μπορείτε να βρείτε το Κέντρο απορρήτου στην ενότητα Ρυθμίσεις και Απόρρητο. Η Meta θα προσφέρει άλλους τρόπους πρόσβασης στο μέλλον. Σκοπεύει να ενημερώσει το Κέντρο απορρήτου με περισσότερες ενότητες και στοιχεία ελέγχου.

Η Meta έχει προσθέσει έναν αριθμό ενημερώσεων με επίκεντρο την ασφάλεια ή/και το απόρρητο στις εφαρμογές της τον τελευταίο χρόνο περίπου. Μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε τα πάντα, επομένως η δημιουργία ενός ενιαίου κόμβου για τη λεπτομέρεια όλων αυτών των χαρακτηριστικών θα πρέπει να είναι χρήσιμη. Για παράδειγμα, το Instagram άρχισε να απαιτεί από τους ανθρώπους να μοιράζονται τα γενέθλιά τους ως μέρος μιας προσπάθειας να προστατεύσει τους νεότερους χρήστες από «ευαίσθητο» περιεχόμενο. Τον Σεπτέμβριο, το WhatsApp πρόσθεσε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για αντίγραφα ασφαλείας συνομιλιών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *