Η Microsoft παρουσιάζει μια νέα υπηρεσία SSO για πρόσθετα του Office στο διαδίκτυο

Η Microsoft παρουσιάζει μια νέα υπηρεσία SSO για πρόσθετα του Office στο διαδίκτυο

H Microsoft ανακοίνωσε ότι εισάγει μια νέα υπηρεσία single sign-on (SSO) για τα πρόσθετα του Office. Αυτό ισχύει μόνο για το Office στη διεπαφή ιστού της σουίτας της Microsoft. Ο τεχνολογικός γίγαντας του Redmond σημείωσε επιπλέον ότι αυτή η νέα υπηρεσία θα ισχύει μόνο για πρόσθετα που χρησιμοποιούνται σε Excel, Word και PowerPoint. Αυτό σημαίνει ότι τα πρόσθετα του Outlook δεν επηρεάζονται αυτήν τη στιγμή.

Η Microsoft λέει ότι οι βελτιώσεις που θα φέρει αυτή η αλλαγή διαμόρφωσης περιλαμβάνουν βελτιωμένη αξιοπιστία και υποστήριξη για πρόσθετα σενάρια όπου χρησιμοποιείται το Office στο web. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι επειδή πρόκειται για μια νέα υπηρεσία, οι οργανισμοί που χρησιμοποιούν πρόσθετα του Office στον ιστό πρέπει να προσθέσουν το ακόλουθο αναγνωριστικό στη λίστα των εξουσιοδοτημένων εφαρμογών πελατών στην πύλη Azure: 93d53678-613d-4013-afc1-62e9e444a0a5. Εν τω μεταξύ, οι οργανισμοί που έχουν ήδη προστεθεί το ακόλουθο αναγνωριστικό δεν χρειάζεται να αλλάξουν τίποτα περισσότερο καθώς αυτή η ομαδική εξουσιοδότηση περιλαμβάνει ήδη τη νέα υπηρεσία SSO: ea5a67f6-b6f3-4338-b240-c655ddc3cc8e. Τούτου λεχθέντος, εάν οι εφαρμογές υποστήριξης επικυρώνουν συγκεκριμένα αναγνωριστικά εφαρμογών, θα πρέπει να κάνετε αλλαγές εκεί.

Η Microsoft έχει προειδοποιήσει ότι θα μεταβεί πλήρως σε αυτήν τη νέα υπηρεσία SSO από τις 7 Φεβρουαρίου, επομένως, εάν δεν ενημερώσετε τη διαμόρφωσή σας πριν από τότε, οι εφαρμογές δεν θα χρησιμοποιούν την τυπική ροή SSO και θα επανέλθουν σε μια εναλλακτική, εάν είναι διαθέσιμος. Οι πελάτες που δεν κάνουν τις προτεινόμενες αλλαγές ενδέχεται να δουν το σφάλμα 13005 ως απάντηση. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους οργανισμούς που χρησιμοποιούν πρόσθετα του Office στον ιστό να ενημερώνουν αμέσως τα εξουσιοδοτημένα αναγνωριστικά εφαρμογών τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *