Το Windows 11 Defender θα λάβει μια τεράστια αναθεώρηση με υποστήριξη Android, iOS, macOS

Το Windows 11 Defender θα λάβει μια τεράστια αναθεώρηση με υποστήριξη Android, iOS, macOS

Παρόλο που οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν λογισμικό προστασίας από ιούς τρίτων, είναι δύσκολο να παραπονεθούν για το ενσωματωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς Defender. Το Windows Defender είναι μια τέλεια σουίτα προστασίας από ιούς για την προσωπική σας επιφάνεια εργασίας και γενικά δεν διαταράσσει την εμπειρία του χρήστη. Λειτουργεί καλά και είναι επίσης ένα από τα κορυφαία προγράμματα ασφαλείας και η Microsoft το φέρνει τώρα σε άλλες πλατφόρμες.

Το έργο cross-platform έχει την κωδική ονομασία «Γιβραλτάρ» και θα είναι μια δωρεάν έκδοση του Microsoft Defender για Windows 11, Android, iOS και macOS. Οι συσκευές που δεν είναι Windows διαθέτουν ήδη υποστήριξη Microsoft Defender, αλλά αυτή τη στιγμή περιορίζεται μόνο σε εταιρικούς πελάτες. Από την άλλη, το Microsoft Defender Gibraltar θα είναι διαθέσιμο για όλους.

Όπως αναφέραμε πέρυσι, το Project Gibraltar βασίζεται στην ιδέα του κόμβου ασφαλείας και δεν θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες λύσεις ασφαλείας που προσφέρει η εταιρεία. Αυτή η νέα εμπειρία του Microsoft Defender θα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές και η κύρια λειτουργία της θα είναι η διατήρηση ενός πίνακα εργαλείων ασφαλείας.

Λεπτομέρειες δεν είναι διαθέσιμες αυτήν τη στιγμή, αλλά μια καταχώριση του Microsoft Store που διέρρευσε επιβεβαίωσε ότι η νέα εμπειρία Defender θα προσφέρεται σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των Android, iOS και Mac.

«Το Microsoft Defender είναι μια εφαρμογή ασφαλείας που σας προσφέρει ηρεμία. Μέσω του εξατομικευμένου μας πίνακα ελέγχου, μπορείτε να δείτε τη στάση ασφαλείας της συσκευής σας Windows και άλλων συνδεδεμένων συσκευών (Mac, iOS και Android) όλα σε ένα μέρος», εξήγησε η Microsoft σε μια καταχώριση καταστήματος.

Η εφαρμογή έχει γραφτεί από την αρχή και η έκδοση των Windows 11 προφανώς χρησιμοποιεί και στοιχεία ιστού. Το Microsoft Defender Gibraltar είναι παρόμοιο με τις ρυθμίσεις προστασίας επιχειρήσεων της εταιρείας και σας επιτρέπει να παρακολουθείτε προστασία από ιούς, σάρωση κακόβουλου λογισμικού, phishing, παραβιασμένους κωδικούς πρόσβασης κ.λπ. Το

Το Microsoft Defender Gibraltar είναι βελτιστοποιημένο για οικιακούς χρήστες, επομένως θα είναι δυνατή η προσθήκη μελών της οικογένειας στον πίνακα ελέγχου ασφαλείας και εξατομικεύστε την εμπειρία. Θα μπορείτε να δημιουργήσετε προσκλήσεις χρησιμοποιώντας είτε email είτε QR. Εάν ανοίξετε τη σύνδεση πρόσκλησης σε ένα MacBook, θα σας ζητηθεί να κάνετε λήψη του προγράμματος-πελάτη Microsoft Defender.

Στις δοκιμές μας, διαπιστώσαμε ότι η νέα λύση ασφαλείας της Microsoft για Windows και Android ή macOS θα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν όλες τις συνδεδεμένες συσκευές από έναν πίνακα εργαλείων. Αυτό περιλαμβάνει ζητήματα κωδικών πρόσβασης ή κλοπής ταυτότητας και θα υπάρχουν πρόσθετες επιλογές προσαρμογής για τους γονείς.

Προς το παρόν, δεν είναι διαθέσιμη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά πιστεύουμε ότι θα προσγειωθεί σε Windows 11 και Android σε λίγους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *