Το νέο έτος φέρνει άσχημα νέα για το Linux καθώς το 2021 είδε έως και 10 φορές περισσότερα δείγματα κακόβουλου λογισμικού

Το νέο έτος φέρνει άσχημα νέα για το Linux καθώς το 2021 είδε έως και 10 φορές περισσότερα δείγματα κακόβουλου λογισμικού

Ο νέος χρόνος έφερε κακά νέα για τους χρήστες και τους λάτρεις του Linux. Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike, το κακόβουλο λογισμικό για το Linux σημείωσε αύξηση 35% το 2021 σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Πιο συγκεκριμένα, η αναφορά εδώ μιλά για κακόβουλο λογισμικό Linux που στοχεύει διάφορες συσκευές Internet of Things (IoT) και κινητές συσκευές και πώς ορισμένα από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά χρησιμοποιούν το IoT για να παράγουν τεράστιους στρατούς botnet προκειμένου να πραγματοποιήσουν κατανεμημένη άρνηση παροχής υπηρεσιών. επιθέσεις DDoS).

Η έκθεση προσθέτει ότι από την αύξηση του κακόβουλου λογισμικού κατά 35% που αναφέρθηκε προηγουμένως, περίπου το 22% οφείλεται σε κακόβουλο λογισμικό συγκεκριμένου IoT που ανήκει σε τρεις οικογένειες:

  • XorDDoS
  • Mirai
  • Mozi

Σαφώς, η μεγαλύτερη πρόοδος φαίνεται ότι σημείωσε η Mozi, η οποία σημείωσε δεκαπλάσια αύξηση ή Αύξηση 900% στον αριθμό των κακόβουλων δειγμάτων το 2021 σε σύγκριση με αυτόν το 2020. Το botnet Mozi είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί κατανεμημένο πίνακα κατακερματισμού (DHT) που βοήθησε το κακόβουλο λογισμικό να αυξήσει τα ποσοστά του σε τόσο τεράστιες αναλογίες.

Αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένο, το XorDDoS είχε επίσης 123% ή σχεδόν δυόμισι φορές αύξηση στον αριθμό των δειγμάτων του.

Και τέλος, έχουμε το κακόβουλο λογισμικό botnet Miral που είδε τρεις παραλλαγές Sora, IZIH9 και Rekai, να αυξάνονται κατά 33%, 39% και 83% αντίστοιχα το 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *