Ο επεξεργαστής κινητού Exynos 2200 της Samsung χρησιμοποιεί μια GPU AMD ανίχνευσης ακτίνων

Ο επεξεργαστής κινητού Exynos 2200 της Samsung χρησιμοποιεί μια GPU AMD ανίχνευσης ακτίνων

Η Samsung αποκάλυψε τον Exynos 2200, τον πρώτο της επεξεργαστή για φορητές συσκευές με GPU AMD RDNA 2 που θα επιτρέπει την παρακολούθηση ακτίνων και άλλες δυνατότητες παιχνιδιού. Το system-on-chip (SoC) πιθανότατα θα εμφανίζεται στο επερχόμενο Galaxy S22 της Samsung, το οποίο φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει σε μια εκδήλωση Unpacked στις 8 Φεβρουαρίου. 

Το Exynos 2200 με τη GPU “Xclipse” της AMD θα κατασκευαστεί με τη διαδικασία EUV των 4 νανομέτρων της Samsung. “Η GPU Xclipse της Samsung είναι το πρώτο αποτέλεσμα πολλαπλών προγραμματισμένων γενεών γραφικών AMD RDNA σε Exynos SoC”, δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος της AMD, David Wang.

Η CPU, εν τω μεταξύ, θα χρησιμοποιεί έναν υψηλής ισχύος “πυρήνα ναυαρχίδα” Cortex-X2 μαζί με τρεις επιδόσεις και ισορροπημένη απόδοση με μεγάλους πυρήνες Cortex-A710 και τέσσερις μικρούς πυρήνες Cortex-A510. Ο επεξεργαστής εικόνας έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει αισθητήρες κάμερας έως 200 megapixel, όπως ο Isocell HP1 που αποκάλυψε η Samsung τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Η AMD και η Samsung ανακοίνωσαν μια συνεργασία το 2019, με την προσδοκία ότι η τεχνολογία γραφικών της AMD θα χρησιμοποιηθεί σε επεξεργαστές smartphone Exynos. Οι φήμες στις αρχές του 2021 πρότειναν ότι οι επεξεργαστές Samsung που τροφοδοτούνται από την AMD θα έβγαιναν σύντομα και στην Computex, η AMD επιβεβαίωσε ότι ένα επερχόμενο σύστημα κινητής τηλεφωνίας Exynos σε τσιπ θα διαθέτει τεχνολογία γραφικών RDNA 2. 

Το Exynos 2200 υποτίθεται ότι θα κυκλοφορούσε νωρίτερα, αλλά η Samsung μυστηριωδώς δεν έδειξε τη δική της εκδήλωση παρουσίασης που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου. Κανονικά, οι επεξεργαστές Exynos προορίζονται για περιοχές εκτός της Βόρειας Αμερικής, ενώ οι ΗΠΑ λαμβάνουν τους επεξεργαστές κινητών Snapdragon της Qualcomm. Αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα βλέπετε την GPU της AMD και τις δυνατότητες ανίχνευσης ακτίνων της, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε την κυκλοφορία του Galaxy S22 για να το επιβεβαιώσουμε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *