Το Twitter επεκτείνει την αναφορά παραπληροφόρησης σε τρεις ακόμη χώρες

Το Twitter επεκτείνει την αναφορά παραπληροφόρησης σε τρεις ακόμη χώρες

Το πείραμα του Twitter με την αναφορά παραπληροφόρησης είναι πλέον διαθέσιμο σε περισσότερες χώρες. Tο Twitter επέκτεινε τη δοκιμή αναφοράς “είναι παραπλανητική” στη Βραζιλία, την Ισπανία και τις Φιλιππίνες — μια σημαντική κυκλοφορία όταν η επιλογή ήταν προηγουμένως διαθέσιμη μόνο στην Αυστραλία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. Η διάθεση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022.

Το εργαλείο ήταν τουλάχιστον δημοφιλές. Το Twitter είπε ότι έλαβε πάνω από 3,7 εκατομμύρια αναφορές από τότε που κυκλοφόρησε το τεστ παραπληροφόρησης τον Αύγουστο του 2021. Ενώ ο επικεφαλής ακεραιότητας ιστότοπου Yoel Roth είπε ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των απαντήσεων παραπληροφόρησης ήταν είτε αυτοματοποιημένες είτε προληπτικές, οι αναφορές χρηστών έχουν ήδη βοηθήσει την εταιρεία να εντοπίσει μοτίβα. Ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τον εντοπισμό συνδέσμων και μέσων πέρα ​​από το Twitter, είπε ο Roth.

Ο αρχηγός προειδοποίησε ότι οι αναφορές είχαν τους περιορισμούς τους μέχρι στιγμής. Μόνο περίπου το 10 τοις εκατό από αυτούς άξιζε δράση έναντι 20 με 30 τοις εκατό για άλλες κατηγορίες (όπως η κατάχρηση). Μερικοί άνθρωποι είχαν την τάση απλώς να επισημαίνουν tweets εκτός θέματος ως παραπληροφόρηση. Ο πειραματισμός θα δώσει στο Twitter την ευκαιρία να “φιλτράρει και να ιεραρχεί” τις αναφορές, σύμφωνα με τον Roth, και να βελτιώσει τη λειτουργικότητα για μη αγγλικές γλώσσες.

Μαζί με τοτου πρόγραμμα ελέγχου γεγονότων aBirdwatch, η διευρυμένη δοκιμή αναφοράς αντιπροσωπεύει μια μερική στροφή προς το crowdsourcing ως μέρος των προσπαθειών του Twitter να καταπολεμήσει τα ψέματα. Δεν θα περιμέναμε το Twitter να βασίζεται κυρίως στους χρήστες, δεδομένου του τεράστιου όγκου των αναρτήσεων. Ωστόσο, αυτές οι πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Twitter να συλλάβει παραπληροφόρηση που διαφορετικά θα έχανε, και θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους ψεύτικους ισχυρισμούς να αποκτήσουν σημαντική έλξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *