Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει επίσημη καταστολή των «παραπλανητικών» διαφημίσεων κρυπτογράφησης

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοινώνει επίσημη καταστολή των «παραπλανητικών» διαφημίσεων κρυπτογράφησης

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να ενημερώσει τους νόμους της προκειμένου «να φέρει την προώθηση των κρυπτοστοιχείων εντός του πεδίου εφαρμογής της νομοθεσίας για τις οικονομικές προωθήσεις». Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οποιαδήποτε προώθηση κρυπτογράφησης θα τηρείται στα ίδια πρότυπα με την προώθηση για μετοχές, μετοχές και ασφαλιστικά προϊόντα. Συμβαδίζει επίσης με τους κανόνες που έχει θέσει η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Οι κυβερνήσεις άρχισαν πρόσφατα να καταπολεμούν τις διαφημίσεις κρυπτογράφησης σε μια προσπάθεια να προστατεύσουν τους καταναλωτές από απάτες που μπορεί να μην γνωρίζουν. Η ισπανική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή θεσπίζει κανόνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι influencers και οι χορηγοί τους προωθούν τα κρυπτονομίσματα. Εν τω μεταξύ, οι αρχές της Σιγκαπούρης ζήτησαν από τις εταιρείες κρυπτογράφησης να μην εμπορεύονται τις υπηρεσίες τους στο κοινό. Ένας τύπος απάτης είναι η “pump and dump”, στην οποία οι απατεώνες βρίσκουν τρόπους να διογκώσουν τεχνητά την αξία ενός κρυπτονομίσματος και να κάνουν τους ανθρώπους να επενδύσουν χρήματα σε αυτό. Στη συνέχεια ξεφορτώνουν τις μετοχές τους ενώ η αξία είναι υψηλή για να βγάλουν πολλά χρήματα, μειώνοντας έτσι την αξία του νομίσματος στη διαδικασία. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα πιστεύεται ότι διαθέτουν τώρα ένα θέμα με το κρυπτονόμισμα. Ενώ η δημοτικότητα των κρυπτοστοιχείων αυξάνεται, η έρευνα της FCA υποδηλώνει (PDF) ότι το επίπεδο κατανόησης των δυνητικών επενδυτών σχετικά με αυτά βρίσκεται σε πτώση. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην έχουν πλήρη επίγνωση των κινδύνων που εμπεριέχονται όταν πρόκειται να επενδύσουν σε αυτά, κάτι που υποστηρίζει περαιτέρω “την περίπτωση της ρυθμιστικής παρέμβασης για να διασφαλιστεί ότι οι προωθήσεις κρυπτονομισμάτων είναι δίκαιες, σαφείς και όχι παραπλανητικές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *