Η Google φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ακουστικό AR το 2024

Η Google φέρεται να σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ακουστικό AR το 2024

H Google μπορεί να έχει εγκαταλείψει τα ακουστικά Daydream VR πριν από χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγκατέλειψε εντελώς τα ακουστικά. Πηγές ισχυρίζονται ότι η Google αναπτύσσει ένα ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας, με το παρατσούκλι Project Iris, το οποίο θέλει να κυκλοφορήσει το 2024. Το αυτόνομο wearable θα χρησιμοποιεί προσαρμοσμένο επεξεργαστή Google, κάμερες παρακολούθησης προς τα έξω και θα τρέχει Android, αν και ένα προσαρμοσμένο λειτουργικό σύστημα είναι μια δυνατότητα που δίνεται καταχωρίσεις. Μπορεί επίσης να βασίζεται σε απόδοση που βασίζεται σε σύννεφο για να ξεπεράσει τους περιορισμούς της επεξεργαστικής ισχύος ενός ακουστικού.

Ο Κλέι Μπάβορ, ο διευθυντής τουτου Project Starline θαλάμου τηλεπαρουσίας3D (που επίσης λέγεται ότι αναμένεται για το 2024), θεωρείται ότι επιβλέπει το εξαιρετικά μυστικό έργο. Οι tipsters είπαν επίσης ότι η ομάδα ακουστικών AR περιλάμβανε τον δημιουργό του Google Assistant Scott Huffman, τον διευθυντή του ARCore Shahram Izadi και τον Lucovsky Mark, τον πρώην ηγέτη της εσωτερικής ανάπτυξης λειτουργικού συστήματος της Meta. Το τμήμα Pixel πιστεύεται επίσης ότι εμπλέκεται σε ορισμένες εργασίες υλικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai άφησε να εννοηθεί τον Οκτώβριο ότι η AR ήταν ένας “μεγάλος τομέας επένδυσης” για την εταιρεία. Το σετ μικροφώνου-ακουστικού υποτίθεται ότι είναι πολύ νωρίς στην ανάπτυξη χωρίς σαφή στρατηγική αγοράς, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο στόχος του 2024 δεν είναι σταθερός.

Το σετ μικροφώνου-ακουστικού μπορεί να φαίνεται απροσδόκητο από μια εταιρεία που έχει καεί από την αρχική της άποψη για ένα wearable AR. Ωστόσο, δεν είναι ένα σοκ με δεδομένο το εξελισσόμενο τοπίο. Η Apple φημολογείται ευρέως ότι δημιουργεί ένα ακουστικό μικτής πραγματικότητας, ενώ η Meta δεν διστάζει να θελήσει να αναπτύξει υλικό AR και να ξεκινήσει το metaverse. Η Google κινδυνεύει να παραχωρήσει το πεδίο σε ανταγωνιστές εάν δεν προσφέρει υλικό AR ή πλατφόρμα που να ταιριάζει, ακόμα κι αν η ολοκληρωμένη τεχνολογία απέχει ακόμη χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *