20 δισεκατομμύρια δολάρια από την Intel για την κατασκευή μονάδας παραγωγής τσιπ

20 δισεκατομμύρια δολάρια από την Intel για την κατασκευή μονάδας παραγωγής τσιπ

H Intel αποκάλυψε τα σχέδιά της για την κατασκευή μιας τεράστιας εγκατάστασης ημιαγωγών στο Οχάιο to Time — μια που ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Pat Gelsinger αναμένει να γίνει «η μεγαλύτερη τοποθεσία παραγωγής πυριτίου στον πλανήτη .” Η εταιρεία δεσμεύει 20 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του χώρου σε μια έκταση 1.000 στρεμμάτων στο New Albany, που βρίσκεται στα περίχωρα του Columbus του Οχάιο. Τα αρχικά σχέδια της Intel περιλαμβάνουν την κατασκευή δύο μονάδων κατασκευής ημιαγωγών (ή fabs) στο ακίνητο που θα απασχολούσε 3.000 άτομα. Η κατασκευή του ιστότοπου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει φέτος και η Intel αναμένει ότι τα εργοστάσια θα είναι λειτουργικά μέχρι το 2025.

Μια  αναφορά του   Bloomberg στα τέλη του 2021 υποστήριξε ότι ο Λευκός Οίκος «αποθάρρυνε έντονα» την Intel από το να αυξήσει την παραγωγή chip στην Κίνα. Η διοίκηση πιέζει τις εταιρείες να κατασκευάζουν τσιπ στις ΗΠΑ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συνεχιζόμενη παγκόσμια έλλειψη. Με τη σειρά τους, εταιρείες ασκούν πιέσεις στον πρόεδρο για να χρηματοδοτήσει την έρευνα και την κατασκευή ημιαγωγών. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεδομένου ότι η κατασκευή νέων εργοστασίων διαρκεί χρόνια, έργα όπως αυτό δεν θα μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των ελλείψεων της εφοδιαστικής αλυσίδας σύντομα.

Η Intel είπε ότι εξέτασε 38 διαφορετικές τοποθεσίες στις ΗΠΑ για την εγκατάσταση, αλλά τελικά επέλεξε το Οχάιο, λόγω όλου του χώρου που μπορούσε να χρησιμοποιήσει. Η εταιρεία δεν θέλει να χτίσει σε μέρη όπου θα μπορούσε να εκτοπίσει τους κατοίκους, καθώς αυτό ήταν που τελικά σκότωσε τα σχέδια της Amazon να χτίσει ένα δεύτερο αρχηγείο στη Νέα Υόρκη. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, η Intel θα τα χρησιμοποιήσει για να κατασκευάσει τόσο τα δικά της τσιπ όσο και τα τσιπ για πελάτες στο πλαίσιο των υπηρεσιών Intel Foundry Services. Η εταιρεία ανακοίνωσε τις υπηρεσίες χυτηρίου της όταν αποκάλυψε ότι κατασκευάζει δύο εργοστάσια στην Αριζόνα, τα οποία θα κοστίσουν επίσης στην Intel 20 δισεκατομμύρια δολάρια, τον Μάρτιο του 2021. 

Σύμφωνα με τον Gelsinger, η εταιρεία κατασκευής τσιπ έχει την επιλογή να επεκτείνει την περιοχή του Οχάιο σε 2.000 στρέμματα και να κατασκευάσει έως και οκτώ fabs στο μέλλον. «Βοηθήσαμε στην ίδρυση της Silicon Valley», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος στο Time. «Τώρα θα κάνουμε το Silicon Heartland».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *