Η Meta έκλεισε πάνω από 50 δίκτυα στις πλατφόρμες της πέρυσι για “χειραγώγηση και διαφθορά”

Η Meta έκλεισε πάνω από 50 δίκτυα στις πλατφόρμες της πέρυσι για “χειραγώγηση και διαφθορά”

H Meta δημοσίευσε την έκθεση διαφθοράς της Συντονισμένης Αυθεντικής Συμπεριφοράς (CIB) για το 2021, στην οποία ο τεχνολογικός γίγαντας εξέτασε τις επιβολής του CIB και μοιράστηκε τους τρόπους με τους οποίους θα αναπτύξει αναφορά απειλών για το έτος 2022.

Το 2021, η Meta εξάλειψε 52 δίκτυα που είχαν συμμετάσχει σε οργανωμένες δραστηριότητες για να “χειραγωγήσουν ή να διαφθείρουν τη δημόσια συζήτηση για έναν στρατηγικό στόχο, ενώ βασιζόταν κεντρικά σε ψεύτικους λογαριασμούς για να παραπλανήσουν τους ανθρώπους σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από αυτούς”. Αυτά τα δίκτυα προέρχονται από 34 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ευρώπης, της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού και της Λατινικής Αμερικής.

Την ίδια χρονιά, άρχισε επίσης να δημοσιεύει βαθιά εσωτερική έρευνα σε σημαντικές επιχειρήσεις που διερεύνησε και διέκοψε για να προσφέρει κατανόηση των πιο πρόσφατων τακτικών και της εξέλιξης των απειλών. Τον Δεκέμβριο, η Meta άρχισε να επεκτείνει την ερευνητική της πλατφόρμα beta, με σχεδόν εκατό σύνολα δεδομένων, σε περισσότερους ερευνητές σε όλο τον κόσμο που μελετούν τις λειτουργίες επιρροής. Με την ερευνητική πλατφόρμα beta, η εταιρεία προσφέρει πλέον πρόσβαση σε ακατέργαστα δεδομένα όπου «οι ερευνητές μπορούν να οπτικοποιήσουν και να αξιολογήσουν αυτές τις λειτουργίες τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά», παράλληλα με την κοινή χρήση της εσωτερικής της έρευνας και ανάλυσης.

Ξεκινώντας το 2020, έχει επεκτείνει τις αναφορές απειλών σε νέους τομείς όπως η κυβερνοκατασκοπεία, η αυθεντική συμπεριφορά με οικονομικά κίνητρα και τα συντονισμένα αντίπαλα δίκτυα που στοχεύουν άτομα με ταξιαρχία, μαζικές αναφορές και άλλες επιβλαβείς δραστηριότητες. Η εταιρεία λέει ότι θα συνεχίσει να προσαρμόζει και να επεκτείνει τις αναφορές της σε νέους τομείς το 2022.

Το δελτίο τύπου αναφέρει επίσης:

Έχουμε δει μια εξέλιξη στις παγκόσμιες απειλές που αντιμετωπίζουν εταιρείες σαν τη δική μας και μια σημαντική αύξηση των κινδύνων για την ασφάλεια των εργαζομένων μας κόσμος. Όταν πιστεύουμε ότι αυτοί οι κίνδυνοι είναι υψηλοί, θα δίνουμε προτεραιότητα στην επιβολή και την ασφάλεια των ομάδων μας από τη δημοσίευση των πορισμάτων μας. Αν και αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τις ενέργειες που λαμβάνουμε κατά των παραπλανητικών λειτουργιών που εντοπίζουμε, σημαίνει ότι — σε σπάνιες περιπτώσεις — δεν θα κοινοποιούμε δημόσια όλες τις διακοπές δικτύου.

Τον Δεκέμβριο, η Meta αφαίρεσε 61 λογαριασμούς Facebook, 151 λογαριασμούς Instagram, 305 Σελίδες και 3 Ομάδες, οι οποίες σχετίζονταν όλα με τα δίκτυα CIB. Για να διαβάσετε τη λεπτομερή έκθεση CIB Δεκεμβρίου 2021 από το Meta, μεταβείτε στην ειδική ιστοσελίδα εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *