Η διαρροή προσφέρει μια ματιά στο ακυρωμένο λειτουργικό σύστημα Andromeda της Microsoft για συσκευές διπλής οθόνης

Η διαρροή προσφέρει μια ματιά στο ακυρωμένο λειτουργικό σύστημα Andromeda της Microsoft για συσκευές διπλής οθόνης

Πριν η Microsoft ανακοινώσει το Surface Duo το 2019, η εταιρεία πέρασε αρκετά χρόνια δουλεύοντας σε ένα λειτουργικό σύστημα με την κωδική ονομασία Andromeda. Οραματιζόταν ως επανεκκίνηση του Windows Phone. Η εταιρεία δούλευε πάνω στο λογισμικό μέχρι που τελικά αποφάσισε να συμπεριλάβει το Android στο Surface Duo. Μέχρι τώρα, είχαμε δει μόνο ματιές της Andromeda σε πράγματα όπως η κατάθεση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. 

Πέρα από μια σπάνια ματιά σε ένα ημιτελές έργο, αυτό που είναι ενδιαφέρον να δεις την Andromeda μετά από τόσα χρόνια είναι πόσες από τις ιδέες που δούλευε η Microsoft στη συνέχεια είτε έφτασαν στο Surface Duo είτε σε εφαρμογές που έχει κυκλοφορήσει από τότε η εταιρεία. Στην οθόνη κλειδώματος, για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε μια πρώιμη έκδοση της λειτουργικότητας peek του Surface Duo. Εν τω μεταξύ, πολλές από τις λειτουργίες που βλέπετε στην αρχική οθόνη του “Journal” έφτασαν τελικά στην εφαρμογή Whiteboard της εταιρείας και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να κατεβάσετε από το Microsoft Store.

Ταυτόχρονα, είναι μια ενδιαφέρουσα ματιά στο τι θα μπορούσε να ήταν. Ακόμη και στην ημιτελή κατάσταση του λογισμικού, υπάρχουν πολλά που βλέπουμε στο βίντεο που είναι πραγματικά διαφορετικά από οτιδήποτε προσφέρουν το Android και το iOS, ακόμη και μέχρι σήμερα. Το γεγονός ότι η Andromeda σάς επέτρεψε να σημειώνετε σημειώσεις απευθείας στην οθόνη κλειδώματος και ότι θα εξακολουθούσαν να είναι εκεί την επόμενη φορά που θα ξεκλειδώσετε το τηλέφωνο, είναι κάτι που φαίνεται πραγματικά χρήσιμο.

Φυσικά, υπάρχουν πιθανώς πολλοί καλοί λόγοι που η Microsoft αποφάσισε τελικά να μην ακολουθήσει την Andromeda. Η κυκλοφορία μιας συσκευής που κάνει κάτι διαφορετικό, πόσο μάλλον ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα, δεν είναι εύκολη υπόθεση σε μια ώριμη αγορά. Αν μια συσκευή δεν κάνει σχεδόν τα πάντα σωστά, είναι δύσκολο να ξεπεραστεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να μένουν με προϊόντα που γνωρίζουν και με τα οποία αισθάνονται άνετα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *