Το όραμα της Microsoft για το ενοποιημένο «One Outlook», με την κωδική ονομασία Project Monarch, έχει καθυστερήσει, αλλά είναι καθ’ οδόν

Το όραμα της Microsoft για το ενοποιημένο «One Outlook», με την κωδική ονομασία Project Monarch, έχει καθυστερήσει, αλλά είναι καθ’ οδόν

Φημολογούνταν ότι η Microsoft εργάζεται σε μια ενοποιημένη πλατφόρμα αλληλογραφίας και ημερολογίου του Outlook. Ένα μοναδικό backend που ήταν πιο εύκολο στην ανάπτυξη, τη συντήρηση και την αντιμετώπιση προβλημάτων. Αν και καθυστερεί, η πλατφόρμα «One Outlook», με την κωδική ονομασία «Project Monarch», είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και θα μπορούσε να φτάσει αργότερα φέτος ως προαιρετική ενημέρωση για τα Windows. Ωστόσο, θα είναι επίσης cross platform, που θα φτάνει και σε macOS, iOS και Android.

Το Microsoft Outlook είναι ένα από τα παλαιότερα και πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα προγράμματα-πελάτες email. Ωστόσο, είναι επίσης ένα από τα πιο κατακερματισμένα. Η Microsoft διατηρεί επί του παρόντος πολλές διαφορετικές εκδόσεις του Outlook. Υπάρχει ένα για Windows, ένα άλλο για συσκευές Mac, iOS και Android. Στη συνέχεια, υπάρχει το MS Outlook για το Web.

A Microsoft Outlook window showing the Organization Explorer feature on Windows

Το Project Monarch φημολογήθηκε ότι θα έφτανε ως One Outlook πέρυσι. Όπως κάθε άλλο μεγάλο έργο, έτσι και αυτό καθυστέρησε, πιθανώς λόγω της πανδημίας. Το έργο One Outlook θα πρέπει να εξαλείψει τη σύγχυση στο μπροστινό μέρος καθώς και στο πίσω μέρος.

Τα Windows 10 και τα Windows 11 έχουν ήδη μια εγγενή εφαρμογή αλληλογραφίας και ημερολογίου. Φαίνεται ότι η Microsoft σχεδιάζει να κυκλοφορήσει σταδιακά την ενοποιημένη έκδοση του Outlook το δεύτερο εξάμηνο του 2022, πιθανώς ως μέρος της αθροιστικής ενημέρωσης δυνατοτήτων 22H2. Θα μπορούσε να εμφανιστεί αρχικά ως προαιρετική ενημέρωση. Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση, είναι πολύ πιθανό η Microsoft να αντικαταστήσει τελικά την υπάρχουσα εφαρμογή Mail και Calendar με τη νέα πλατφόρμα One Outlook.

Η πλατφόρμα One Outlook θα πρέπει να λειτουργεί πανομοιότυπα στην επιφάνεια εργασίας των Windows (Win32/UWP, Intel και ARM), στον Ιστό, στο macOS Desktop, καθώς και στο Android. Και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο ομοιομορφίας θα ήταν η μοντελοποίηση του νέου One Outlook στην τρέχουσα δομή του Outlook για το Web. Αυτό θα σήμαινε ότι η Microsoft θα μπορούσε να αναπτύξει ενημερώσεις από την πλευρά του διακομιστή, επιτρέποντας γρήγορη πρόσβαση στους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *