Η Google, η Microsoft και άλλες εταιρίες συμβουλεύουν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις διεθνείς μεταφορές δεδομένων

Η Google, η Microsoft και άλλες εταιρίες συμβουλεύουν την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τις διεθνείς μεταφορές δεδομένων

Πριν από λίγες ημέρες, η Google δημοσίευσε μια ανάρτηση ιστολογίου υπογραμμίζοντας τη σημασία ενός ισχυρού πλαισίου μεταφοράς δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ και ενώ οι σημαντικές συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει επίσημα , αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που συναντώνται με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για να συμβουλέψουν σχετικά με τις διεθνείς μεταφορές δεδομένων.

Στην πρώτη του συνεδρίαση, το Διεθνές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για τη Μεταφορά Δεδομένων θα παράσχει συμβουλές στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το πώς μπορεί να ξεκλειδώσει τα «πλεονεκτήματα της δωρεάν και ασφαλούς διασυνοριακής ροής δεδομένων», λαμβάνοντας υπόψη ότι η χώρα έχει αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Η κυβέρνηση σημείωσε ότι το πλήρες δυναμικό των εμπορικών της δυνατοτήτων δεν έχει αξιοποιηθεί λόγω των εμποδίων που σχετίζονται με τη μεταφορά δεδομένων. Η υπουργός Δεδομένων του Ηνωμένου Βασιλείου Τζούλια Λόπεζ συνέχισε λέγοντας ότι:

Η συνειδητοποίηση των πλεονεκτημάτων των διεθνών ροών δεδομένων δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Θέλουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να προωθήσει πολιτικές αιχμής στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι, οι επιχειρήσεις και οι οικονομίες επωφελούνται από ασφαλείς και ασφαλείς ροές δεδομένων.

Σήμερα εγκαινιάζουμε μια νέα ομάδα παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους και θα ηγούμαι της πρώτης συνάντησης, ώστε μαζί να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια παγκόσμια κορυφαία και πραγματικά παγκόσμια πολιτική δεδομένων για το μέλλον.

Σήμερα θα είναι η πρώτη από τις πολλές συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει το Διεθνές Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων Μεταφοράς Δεδομένων, το οποίο θα συνεδριάζει σε τριμηνιαία βάση. Περιλαμβάνει εκπροσώπους από πολλές αξιόλογες εταιρείες και ινστιτούτα τεχνολογίας, όπως η Microsoft, η Google, η Mastercard, η IBM, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και άλλα.

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο  έχει ήδη αρκετούς νόμους περί προστασίας δεδομένων, το συμβούλιο θα επικεντρωθεί σε νέους νόμους για τη διεθνή μεταφορά ταυτοποιήσιμων και μη δεδομένων. Η προσπάθεια περιλαμβάνει τη διασφάλιση ότι η χώρα διαπραγμάτευσης στην οποία μεταφέρονται τα δεδομένα έχει επίσης νόμους περί δεδομένων παρόμοιους με αυτόν του ΗΒ. Οι χώρες και οι τομείς προτεραιότητας για αυτήν την προσπάθεια περιλαμβάνουν τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Δημοκρατία της Κορέας, τη Σιγκαπούρη, το Διεθνές Οικονομικό Κέντρο του Ντουμπάι και την Κολομβία.

Η ιδέα θα είναι να γίνει το Ηνωμένο Βασίλειο «παγκοσμίως ηγέτης στην άρση των εμποδίων στις διασυνοριακές ροές δεδομένων» στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής δεδομένων της κυβέρνησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *