Η Microsoft ξεκινάει να παρέχει αυτόματη ανίχνευση μουσικής και καταστολή θορύβου στο Microsoft Teams

Η Microsoft ξεκινάει να παρέχει αυτόματη ανίχνευση μουσικής και καταστολή θορύβου στο Microsoft Teams

Η χρήση διαδικτυακού λογισμικού συνεργασίας και επικοινωνίας έχει γίνει εξαιρετικά σημαντική σε αυτήν την εποχή υβριδικής εργασίας. Ένα τέτοιο λογισμικό είναι το Microsoft Teams, το οποίο η εταιρεία ενημερώνει σε συχνή βάση για να διευκολύνει τις περιπτώσεις χρήσης των διαφόρων πελατών της. Τώρα, η εταιρεία τεχνολογίας Redmond ανακοίνωσε μια σειρά από βελτιώσεις ήχου για την πλατφόρμα επικοινωνίας της, και ενώ δεν είναι όλες νέες, είναι σίγουρα ευπρόσδεκτες.

Κάτι που η Microsoft άρχισε να κυκλοφορεί πρόσφατα στο Teams είναι η λειτουργία μουσικής υψηλής πιστότητας. Αυτή η δυνατότητα είναι σημαντική επειδή διευκολύνει πολλές περιπτώσεις χρήσης, όπως μαθήματα μουσικής και ιατρικά σήματα κατά τη διάρκεια εικονικών ραντεβού με τον επαγγελματία υγείας σας. Το Teams το επιτυγχάνει αυτό μεταφέροντας τέτοια ηχητικά σήματα με ρυθμό δειγματοληψίας 32 kHz (εύρος ζώνης 16 kHz) στα 128 kbps. Καταφέρνει να εξασφαλίσει υψηλή πιστότητα ενώ μειώνει το bitrate κατά τέσσερις φορές σε σύγκριση με την κωδικοποίηση χωρίς απώλειες. Μπορείτε να μάθετε πώς να επωφεληθείτε από αυτό ακολουθώντας τις οδηγίες της Microsoft εδώ.

Μια νέα δυνατότητα που αξιοποιεί τη λειτουργία μουσικής υψηλής πιστότητας είναι η καταστολή θορύβου βάσει μηχανικής μάθησης, η οποία είναι πλέον ενεργοποιημένη από προεπιλογή για τους πελάτες της Teams. Αυτό το μοντέλο χρησιμοποιεί σήματα μη ομιλίας ως είσοδο και στη συνέχεια καθορίζει εάν θα πρέπει να καταστείλει αυτόν τον θόρυβο ή όχι. Εάν προσδιορίσει την είσοδο ως μουσική, όπως αυτή που παίζεται κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος βιολιού, ειδοποιεί τον χρήστη ότι πρέπει να ενεργοποιήσει τη λειτουργία μουσικής υψηλής πιστότητας. Εάν εντοπίσει ένα ψευδώς θετικό, ο χρήστης μπορεί απλώς να απορρίψει αυτό το banner. Και αν το μοντέλο ML ανιχνεύσει πράγματι ανεπιθύμητο θόρυβο που δεν είναι μουσική, θα τον καταστείλει αυτόματα.

Η Microsoft λέει ότι κατασκεύασε αυτό το μοντέλο εκπαιδεύοντας ένα συνελικτικό νευρωνικό δίκτυο σε ένα σετ εκπαίδευσης που περιέχει ένα εκατομμύριο κλιπ ήχου με ήχο και μουσική. Το σετ εκπαίδευσης περιελάμβανε ήχους από διάφορα περιβάλλοντα και όργανα για να καλύψει μια μεγάλη ποικιλία περιπτώσεων χρήσης. Στη συνέχεια, το μοντέλο εξόδου δοκιμάστηκε σε μια συλλογή 1.000 κλιπ ήχου, τα οποία απέδωσαν ακρίβεια 81%. Η Microsoft ισχυρίζεται ότι το μοντέλο της ξεπέρασε όλες τις δημοσιευμένες έρευνες σε αυτόν τον τομέα.

Η καταστολή θορύβου που βασίζεται σε ML έχει πλέον ενεργοποιηθεί από προεπιλογή για τους “περισσότερους” χρήστες του Teams, ενώ η αυτόματη ανίχνευση μουσικής θα κυκλοφορήσει γενικά τους επόμενους μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *