Η Epic κερδίζει υποστήριξη από τη Microsoft, 35 κράτη σε αντιμονοπωλιακή μάχη με την Apple

Η Epic κερδίζει υποστήριξη από τη Microsoft, 35 κράτη σε αντιμονοπωλιακή μάχη με την Apple

H Epic Games έχει μερικούς σημαντικούς συμμάχους στην προσπάθειά της να ανατρέψει μια δικαστική απόφαση που απάλλαξε την Apple από την παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Η Microsoft, το Ίδρυμα Electronic Frontier και οι γενικοί εισαγγελείς 35 πολιτειών έχουν καταθέσει έγγραφα που υποστηρίζουν την υπόθεση της Epic στο Εφετείο των ΗΠΑ για το Ένατο Κύκλο. Οι πολιτείες υποστήριξαν ότι το περιφερειακό δικαστήριο κατά λάθος ισχυρίστηκε ότι το πρώτο τμήμα του νόμου Sherman (θεμελιώδης λίθος της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας των ΗΠΑ) δεν ίσχυε για μονομερείς συμβάσεις όπως οι όροι που έθεσε η Apple για τους προγραμματιστές. Το δικαστήριο επίσης δεν στάθμισε σωστά τη ζημιά της ισχυριζόμενης αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς της Apple έναντι των οφελών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Microsoft, εν τω μεταξύ, σημείωσε ότι εξακολουθούσε να ανησυχεί για την «εξαιρετική δύναμη θυρωρού» της Apple παρά το μέγεθός της, επικαλούμενη το δικό της ενδιαφέρον για τη διατήρηση του ανταγωνισμού και της καινοτομίας. Αυτό περιλάμβανε φερόμενη αντιανταγωνιστική συμπεριφορά πέρα ​​από τους κανόνες που επηρεάζουν την Epic. Η αποτελεσματική απαγόρευση της Apple για τις υπηρεσίες παιχνιδιών cloud στο App Store πιστεύεται ότι βλάπτει το Xbox Game Pass Ultimate, για παράδειγμα. Η Microsoft αμφισβήτησε επίσης την άποψη του περιφερειακού δικαστηρίου ότι η απαίτηση πληρωμής εντός εφαρμογής της Apple δεν ήταν μια αντιανταγωνιστική προσπάθεια για τη σύνδεση προϊόντων μεταξύ τους.

Το EFF, εν τω μεταξύ, απηχούσε τις ανησυχίες των πολιτειών σχετικά με τη στάθμιση των επιβλαβών συνεπειών, προσφέροντας παράλληλα παράλληλα με την ερμηνεία της Microsoft για τη δέσμευση. Το ίδρυμα είπε επίσης ότι το περιφερειακό δικαστήριο έκανε λάθη όταν υπέθεσε ότι οι πελάτες γνώριζαν πλήρως τις πολιτικές της Apple όταν εντάχθηκαν στην πλατφόρμα της εταιρείας.

Η Apple παρέμεινε σίγουρη για τις πιθανότητές της. Η Apple δήλωσε ότι είναι «αισιόδοξη» ότι η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου θα επικυρωθεί και διατήρησε την άποψή της ότι παρείχε ένα «ασφαλές και αξιόπιστο» App Store που προσφέρει μια «μεγάλη ευκαιρία» στους δημιουργούς. Η Epic αρνήθηκε να σχολιάσει.

Στοιχεία όπως αυτά δεν θα εγγυηθούν την επιτυχία της Epic — το εφετείο δεν είναι υποχρεωμένο να τις εξετάσει. Αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη υποστήριξης, ωστόσο, και δεν θα εκπλήσσει εάν η Microsoft, το EFF και οι πολιτείες επηρεάζουν την απόφαση. Εάν η Epic κερδίσει την απήχησή της και δεν αντιμετωπίσει περαιτέρω προκλήσεις, η Apple μπορεί να χρειαστεί να μεταρρυθμίσει περαιτέρω το App Store.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *