Η Tesla ανοίγει περισσότερους ευρωπαϊκούς υπερσυμπιεστές της σε ηλεκτρικά ηλεκτρικά τρίτων κατασκευαστών

Η Tesla ανοίγει περισσότερους ευρωπαϊκούς υπερσυμπιεστές της σε ηλεκτρικά ηλεκτρικά τρίτων κατασκευαστών

Από σήμερα, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων εκτός Tesla μπορούν να εξαντλήσουν τις μπαταρίες τους σε επιλεγμένους υπερσυμπιεστές στη Γαλλία και τη Νορβηγία. Οι οδηγοί μπορούν να βρουν κατάλληλες τοποθεσίες στην εφαρμογή Tesla. Με βάση τα στιγμιότυπα οθόνης που κοινοποίησε η Tesla, υπάρχουν 20 τέτοιοι ιστότοποι στη Γαλλία και 15 στη Νορβηγία. 

H Tesla άρχισε να ανοίγει ευρύτερη πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της τον Νοέμβριο. Αρχικά επέτρεπε σε οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων εκτός Tesla να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους σε 10 σταθμούς στην Ολλανδία. Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε οδηγούς EV που ζουν στην Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Προς το παρόν υποστηρίζονται μόνο οχήματα με δυνατότητα CCS. Οι ιδιοκτήτες της Tesla θα εξακολουθούν να μπορούν να φορτίζουν στους σταθμούς Supercharger κανονικά, αν και οι οδηγοί άλλων ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να πληρώσουν κάποια πρόσθετα τέλη για να “υποστηρίξουν τη φόρτιση μιας ευρείας σειράς οχημάτων και τις προσαρμογές στους ιστότοπούς μας για να φιλοξενήσουν αυτά τα οχήματα”.

Η εταιρεία είπε ότι θα παρακολουθεί πιθανή συμφόρηση σε κάθε τοποθεσία. Η μελλοντική επέκταση του πιλότου θα εξαρτηθεί από τη χωρητικότητα, αν και η Tesla είπε ότι «περισσότεροι πελάτες που χρησιμοποιούν το δίκτυο Supercharger επιτρέπουν την ταχύτερη επέκταση». Στοχεύει τελικά να ανοίξει όλες τις τοποθεσίες της σε όλους τους ιδιοκτήτες EV. Η Tesla είπε ότι φιλοδοξεί εδώ και καιρό να ανοίξει τοποθεσίες Supercharger σε ηλεκτρικά οχήματα που δεν ανήκουν στην Tesla για να ενισχύσει τη συνολική διαθεσιμότητα τοποθεσιών φόρτισης και να ενθαρρύνει περισσότερους οδηγούς να επιλέξουν ένα ηλεκτρικό όχημα (ενώ, φυσικά, κερδίζουν λίγο παραπάνω)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *