Το Microsoft Defender ξεπερνά πολλούς ανταγωνιστές βαρέων βαρών στην τελευταία κατάταξη AV-TEST

Το Microsoft Defender ξεπερνά πολλούς ανταγωνιστές βαρέων βαρών στην τελευταία κατάταξη AV-TEST

Το AV-TEST, το ερευνητικό ινστιτούτο IT Security με έδρα τη Γερμανία, δημοσίευσε την αναφορά αξιολόγησης των καλύτερων προγραμμάτων προστασίας από ιούς τον Δεκέμβριο του 2021 για οικιακούς χρήστες Windows 10. Σε αυτήν την αναφορά, ο οργανισμός έριξε μια ματιά σε 20 διαφορετικά προγράμματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό από διάφορες εταιρείες και η δοκιμή περιελάμβανε επίσης το Windows Defender της Microsoft.

Όπως και στην αναφορά του Οκτωβρίου 2021, το Windows Defender έχει σημειώσει πολύ υψηλή βαθμολογία σε αυτήν την αξιολόγηση. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα καλύτερα διαθέσιμα σήμερα, σημειώνοντας τους 18 διαθέσιμους πόντους. Ως εκ τούτου, έχει λάβει την πιστοποίηση “AV-TEST TOP PRODUCT” καθώς έχει σημειώσει υψηλότερη βαθμολογία από το όριο των 17,5 πόντων. Εκτός από τον Defender, πλήρεις βαθμούς έχουν σημειώσει και οι ESET, Kaspersky, Avira, Norton, μεταξύ άλλων.

Σχετικά μιλώντας, το Microsoft Defender τα πήγε καλύτερα αυτή τη φορά, καθώς ορισμένα από τα βαρέων βαρών ανταγωνιστικά του προγράμματα, όπως αυτά από το Avast, το AVG και το Malwarebytes, έχουν το καθένα χαμηλότερο σκορ σε μία από τις τρεις κατηγορίες. Οι κατηγορίες είναι:

  • Προστασία
  • Απόδοση
  • Ευχρηστία

Ωστόσο, αυτά εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ AV-TEST καθώς καθένα από αυτά έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 17,5 βαθμούς.

Οι παρακάτω εικόνες δείχνουν πώς κάθε ένα από τα 20 δοκιμασμένα προγράμματα προστασίας από ιούς έχει βαθμολογηθεί στις τρεις κατηγορίες που διαφοροποιούνται ανά αποχρώσεις του μπλε (αριστερά) και επίσης την πιστοποίηση που έχουν λάβει :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *