Ο Κυβερνήτης του Τέξας ισχυρίζεται ότι το μεξικάνικο καρτέλ χρησιμοποιεί το TikTok για να στρατολογεί λαθρέμπορους από τις ΗΠΑ

Ο Κυβερνήτης του Τέξας ισχυρίζεται ότι το μεξικάνικο καρτέλ χρησιμοποιεί το TikTok για να στρατολογεί λαθρέμπορους από τις ΗΠΑ

 O κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών χρησιμοποιούν το TikTok ως πλατφόρμα για τη στρατολόγηση λαθρεμπόρων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόσθεσε επίσης ότι το TikTok προωθεί την εμπορία ανθρώπων στο Τέξας και επέκρινε την απάντηση της κυβέρνησης Μπάιντεν στην όλη κατάσταση.

Σε μια ενημέρωση για την ασφάλεια των συνόρων που έλαβε χώρα στο Weslaco, Hidalgo Country, Τέξας, ο Abbott είπε:

«Τα καρτέλ στο Μεξικό χρησιμοποιούν το TikTok για να διαφημίσουν, να στρατολογήσουν λαθρεμπόρους στο Τέξας, στο Σαν Αντόνιο, στο Χιούστον και σε άλλες πόλεις στο Τέξας και ίσως σε κάποιες άλλες πολιτείες , για να διαφημιστεί για τους λαθρέμπορους, για αμοιβή, για να μεταφέρουν λαθραία ανθρώπους εδώ στο Τέξας, που θα περιλαμβάνει θύματα εμπορίας ανθρώπων.»

Πρόσθεσε επίσης ότι το TikTok πρέπει να ντρέπεται, να καταδικάζεται και να κινηθεί νομικά εναντίον του για την προώθηση της εμπορίας ανθρώπων στο Τέξας και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Βίντεο σχετικά με ομάδες διακίνησης ναρκωτικών και τις δραστηριότητές τους συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές σε πλατφόρμες όπως το TikTok, όπως το «Cartel TikTok». Μικρά, ημιαυτόματα όπλα, σωροί μετρητών, θωρακισμένα μετρητά και χωράφια με παπαρούνες είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που εμπίπτουν σε αυτό το είδος του TikTok, δοξάζοντας τη μεξικανική κουλτούρα των ναρκωτικών.

Το περιεχόμενο του καρτέλ άρχισε να πλημμυρίζει τις ροές των ΗΠΑ μετά από ένα βίντεο καταδίωξης με ταχύπλοο έγινε viral στο TikTok. Μόλις οι άνθρωποι άρχισαν να κάνουν like και να μοιράζονται αυτό το κλιπ, εμφανίστηκαν παρόμοια βίντεο.

Ως απάντηση σε αυτό, ένας εκπρόσωπος της TikTok είπε στους New York Times ότι η εταιρεία ήταν «δεσμευμένη να συνεργαστεί με τις αρχές επιβολής του νόμου για την καταπολέμηση της οργανωμένης εγκληματικότητας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος παρουσιάζει το TikTok ως διάβολο. Τον Ιανουάριο του 2019, ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει τις συναλλαγές με την TikTok και τη μητρική της εταιρεία ByteDance χρησιμοποιώντας εκτελεστικό διάταγμα, καθώς επρόκειτο για «εθνική ασφάλεια, εξωτερική πολιτική και οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών». Η εντολή τελικά ανακλήθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *