Η δωρεάν δοκιμή της Apple Music μειώθηκε αθόρυβα σε έναν μήνα

Η δωρεάν δοκιμή της Apple Music μειώθηκε αθόρυβα σε έναν μήνα

Από το ντεμπούτο της το 2015, η Apple Music έχει προσφέρει μία από τις πιο γενναιόδωρες δωρεάν δοκιμαστικές περιόδους στη βιομηχανία ροής. Ως συνδρομητής για πρώτη φορά, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε την πλατφόρμα για να ακούσετε μουσική δωρεάν για έως και τρεις μήνες προτού η εταιρεία σας ζητήσει να αρχίσετε να πληρώνετε. Αυτό δεν ισχύει πλέον.

Σε μια αλλαγή που εντοπίστηκε, η  Apple προσφέρει τώρα μια συντομότερη δωρεάν δοκιμή ενός μήνα σε πολλές χώρες όπου είναι διαθέσιμη η υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας. Μπορείτε ήδη να δείτε την αλλαγή που αντικατοπτρίζεται στον ιστότοπο της Apple Music. “Ένας μήνας δωρεάν, μετά 9,99 $ ανά μήνα”, λέει η πύλη των ΗΠΑ όταν επισκέπτεστε.

Για τη ώρα το βασικό πρόγραμμα μένει στα 5 $ ανά μήνα  που είναι το πιο προσιτό με πρόσβαση  στη βιβλιοθήκη κομματιών της πλατφόρμας. Η αλλαγή ευθυγραμμίζει σε γενικές γραμμές την Apple με ανταγωνιστές όπως το Spotify, οι οποίοι, εκτός από τις προσφορές, συνήθως προσφέρουν δωρεάν δοκιμές ενός μήνα σε νέους συνδρομητές.

Αν και πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ τον επίσημο λόγο της Apple για τη συντόμευση της δοκιμής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η απόφαση να οφείλεται σε απλά οικονομικά στοιχεία. Όταν η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά με το Apple Music, δεν πλήρωσε δικαιώματα για τα κομμάτια που οι χρήστες μεταδόθηκαν σε ροή κατά τη διάρκεια της δωρεάν δοκιμαστικής περιόδου τους. Η Apple αργότερα άλλαξε περίφημα αυτή την πολιτική αφού ο Taylor Swift δημοσίευσε μια επιστολή επικρίνοντας την εταιρεία. Συντομεύοντας τη δοκιμαστική περίοδο, η εταιρεία μπορεί να ανακτήσει πιο γρήγορα το κόστος για την προσέλκυση νέων συνδρομητών στην πλατφόρμα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *