Η Ρωσία συλλαμβάνει τρίτη ομάδα hacking, φέρεται να κατάσχει φόρουμ λαναρίσματος

Η Ρωσία συλλαμβάνει τρίτη ομάδα hacking, φέρεται να κατάσχει φόρουμ λαναρίσματος

H Ρωσία συνέλαβε έξι άτομα σήμερα, φερόμενα ως μέλη μιας ομάδας hacking που εμπλέκεται στην κλοπή και την πώληση κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημα ερευνητών από το Υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

“Το Δικαστήριο Tverskoy της Μόσχας έλαβε αναφορές από την έρευνα για να επιλέξει μέτρο περιορισμού υπό μορφή κράτησης εναντίον έξι ατόμων που είναι ύποπτοι για διάπραξη εγκλήματος σύμφωνα με το μέρος 2 του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (“Παράνομη κυκλοφορία μέσων πληρωμής”), δήλωσε η δικαστική υπάλληλος Τύπου Ksenia Rozina σε δήλωση στο Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

Το άρθρο 187 του “Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας” αναφέρεται στην “Παραγωγή πλαστών πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, καθώς και άλλων εγγράφων πληρωμής, που δεν είναι χρεόγραφα, με σκοπό την εκφώνησή τους ή την πώλησή τους”.

Οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου δεν έχουν διευκρινίσει με ποιες ομάδες χάκερ φέρεται να συνδέονται τα άτομα που συνελήφθησαν. 

Ωστόσο, σε πιθανώς σχετικές ειδήσεις, τρία φόρουμ/αγορές λαναρίσματος αφιερωμένα στην κλοπή και την πώληση κλεμμένων πιστωτικών καρτών εμφανίστηκαν ξαφνικά σήμερα ειδοποιήσεις κατάσχεσης που ισχυρίζονταν ότι προέρχονται από τη ρωσική κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *