Η SEC κλητεύει την Tesla για διακανονισμό σχετικά με τα tweets του Μασκ

Η SEC κλητεύει την Tesla για διακανονισμό σχετικά με τα tweets του Μασκ

Η Tesla έλαβε κλήτευση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με το Reuters και CNBC. Η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε τις πληροφορίες σε μια οικονομική κατάθεση, σημειώνοντας ότι η υπηρεσία, συγκεκριμένα, αναζητά πληροφορίες σχετικά με τις “διαδικασίες διακυβέρνησής της γύρω από τη συμμόρφωση με τη ρύθμιση της SEC, όπως τροποποιήθηκε”. Η κλήτευση του Νοεμβρίου εκδόθηκε λίγο αφότου ο επικεφαλής της εταιρείας Έλον Μασκ ρώτησε τους ακόλουθούς του στο Twitter εάν έπρεπε να πουλήσει το 10 τοις εκατό του μεριδίου του στην Tesla. Οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν απότομα μετά από αυτό το tweet.

Η Tesla βρισκόταν σε αντίθεση με την SEC εδώ και χρόνια, ξεκινώντας το 2018 όταν η υπηρεσία μήνυσε τον Elon Musk επειδή έγραψε στο Twitter ότι η εταιρεία θα γίνει ιδιωτική. Το πρακτορείο ανέφερε ότι όταν έκανε το tweet του  ο Musk ,  η Tesla είχε ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση για να καταστήσει ιδιωτική την εταιρεία και έτσι αυτή η κίνηση συνιστά απάτη ως «ψευδή και παραπλανητική» δήλωση.»  

Όταν ο Tesla συμβιβάστηκε με την SEC εκείνη τη χρονιά, ο Musk έπρεπε να συμφωνήσει να υπάρχουν οι αναρτήσεις του στο κοινωνικό δίκτυο που περιείχαν υλικές πληροφορίες προεγκεκριμένες από νομική ομάδα. Αμέσως μετά, ωστόσο, δημοσίευσε στο Twitter αριθμούς παραγωγής που δεν είχαν αποκαλυφθεί προηγουμένως για το 2019 χωρίς να ελεγχθούν πρώτα αυτές οι πληροφορίες. Η SEC προσπάθησε να τον περιφρονήσει για τη συμφωνία τους του 2018 και έπρεπε να κάνουν τροποποιήσεις έτσι ώστε ο Musk να ξέρει ακριβώς τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δημοσιεύσει στο Twitter. 

Ο επικεφαλής της Tesla είναι γνωστός ότι είναι συχνός χρήστης του Twitter. Ανάμεσα στα τυχαία tweets, χρησιμοποιεί την πλατφόρμα για να μοιράζεται ενημερώσεις και νέες ανακοινώσεις για τις εταιρείες του, όπως Tesla και SpaceX. Μια ομάδα επενδυτών της Tesla υπέβαλε μήνυση το 2019 σε μια προσπάθεια να σταματήσει την «ανεξέλεγκτη» χρήση της πλατφόρμας. Και μόλις πέρυσι, ένας άλλος επενδυτής μήνυσε τον Musk και την εταιρεία, κατηγορώντας τους για παραβίαση της συμφωνίας SEC. Ο ενάγων υποστήριξε ότι ο Μασκ συνεχίζει να δημοσιεύει στο Twitter «ακανόνιστες» και μη εγκεκριμένες αναρτήσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας τον Μάιο του 2020 όπου είπε ότι η τιμή της μετοχής της Tesla ήταν «πολύ υψηλή imo». Ο Μασκ έκανε πολλά διαλείμματα από το Twitter όλα αυτά τα χρόνια, και κάποτε μάλιστα ισχυρίστηκε ότι διέγραψε τον λογαριασμό του, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ ενεργός στην πλατφόρμα αυτή τη στιγμή. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *