Το Microsoft Teams χρειάζεται πλέον 50% λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια συσκέψεων

Το Microsoft Teams χρειάζεται πλέον 50% λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια συσκέψεων

Η Microsoft έχει μειώσει δραστικά τις απαιτήσεις ενέργειας του Microsoft Teams σε κλήσεις και συσκέψεις από τον Ιούνιο του 2020, βελτιώνοντας τη συνέπεια της εμπειρίας και καθιστώντας το πιο φιλικό με συσκευές χαμηλού επιπέδου.

Ο Robert Aichner, Διευθυντής Προγράμματος Ομίλου στη Microsoft, δήλωσε σήμερα ότι το Microsoft Teams χρησιμοποιεί πλέον έως και 50% λιγότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια ενεργοβόρων σεναρίων, όπως συναντήσεις μεταξύ περισσότερων από 10 συμμετεχόντων, όπου όλοι έχουν ενεργοποιημένο βίντεο.

Αυτές οι βελτιώσεις είναι το αποτέλεσμα της απομόνωσης και της βελτιστοποίησης ενεργοβόρων διεργασιών, όπως η λήψη περιεχομένου, η κωδικοποίηση και η απόδοση.

«Κατά την αξιολόγησή μας για τη διαδικασία λήψης βίντεο, εστιάσαμε στη βελτιστοποίηση της κάμερας για τη μείωση των απαιτήσεων της CPU κατά τη χρήση βίντεο σε συσκέψεις, τη βελτίωση των διαμορφώσεων, τη μείωση της πολυπλοκότητας κώδικα για αυτόματη έκθεση, την αυτόματη ισορροπία λευκού, την αυτόματη ψευδώνυξη, με αποτέλεσμα την ισχύ αντλήστε μείωση από την ενσωματωμένη κάμερα και βελτιώσεις σταθερότητας και διαδικασίες ανίχνευσης προσώπου», εξήγησε ο Aichner.

“Στη συνέχεια, στραφήκαμε στην απόδοση βίντεο, ιδιαίτερα για συσκέψεις με πολλούς συμμετέχοντες, όπου οι χρήστες λαμβάνουν μια ροή βίντεο για κάθε συμμετέχοντα που εμφανίζεται στο πρόγραμμα-πελάτη Teams. Τα εισερχόμενα βίντεο μπορεί να έχουν διαφορετικές αναλύσεις που απαιτούν από τον πελάτη να επαναπροσδιορίσει την κλίμακα του καθενός.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *