Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις iOS και macOS της Apple διορθώνουν ένα σημαντικό ελάττωμα ασφάλειας ιστού

Οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις iOS και macOS της Apple διορθώνουν ένα σημαντικό ελάττωμα ασφάλειας ιστού

Θα θέλετε να ενημερώσετε τις συσκευές Apple σας σύντομα εάν εκτιμάτε την ασφάλεια του λογισμικού της τελευταίας στιγμής.   Η Apple κυκλοφόρησε iOS 15.3.1, iPadOS 15.3.1, macOS Monterey 12.2.1 και watchOS 8.4.2 που όλες διορθώνουν ένα σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας του WebKit. Οι ειδικά δημιουργημένοι ιστότοποι μπορούν να επωφεληθούν από ένα σφάλμα “χρήσης μετά τη δωρεάν” (δηλαδή, αναφορά στη μνήμη αφού ελευθερωθεί για χρήση) για να εκτελέσουν αυθαίρετο κώδικα στη συσκευή σας. Ούτε αυτό είναι μια θεωρητική άσκηση — η Apple είπε ότι υπήρχε τουλάχιστον μία αναφορά της ευπάθειας που «εκμεταλλεύτηκε ενεργά» προτού ετοιμαστεί μια ενημέρωση κώδικα.

Η αναβάθμιση του macOS διορθώνει επίσης ένα πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας για MacBook που βασίζονται στην Intel, αν και η 9to5 είπε ότι οι χρήστες με Mac που βασίζονται σε M1 έχουν επίσης παρατηρήσει το πρόβλημα. Εγκαταστήστε τη νέα έκδοση iOS, εν τω μεταξύ, και θα διορθώσει ένα πρόβλημα με τις οθόνες Braille που δεν ανταποκρίνονται.

Αυτό είναι το τρίτο in-the-wild exploit που επιδιορθώνει η Apple το 2022, συμπεριλαμβανομένου ενός ελαττώματος του πυρήνα καθώς και ενός σφάλματος Safari που θα μπορούσε να διαρρεύσει το ιστορικό του προγράμματος περιήγησής σας και τις πληροφορίες του λογαριασμού Google. Αν και δεν πρόκειται για συναρπαστικές αναβαθμίσεις, υποδηλώνουν ότι η Apple είναι αποφασισμένη να συμβαδίσει με τους επίδοξους επιτιθέμενους — και ότι υπάρχουν περισσότερες απειλές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε αρχικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *