H Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor έναντι 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

H Intel εξαγοράζει την Tower Semiconductor έναντι 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων

H Intel θα μπορούσε σύντομα να ανακοινώσει μια εξαγορά σχεδόν 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα δώσει ώθηση στη νεοσύστατη επιχείρηση χυτηρίων της, σύμφωνα με την The Wall Street Journal. Ο γίγαντας των τσιπ φέρεται να είναι κοντά στη σύναψη συμφωνίας για την αγορά της ισραηλινής εταιρείας τσιπ Tower Semiconductor και θα μπορούσε να ανακοινωθεί κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα, εκτός εάν οι συνομιλίες καταρρεύσουν ξαφνικά. 

Η Tower, η οποία έχει αγοραία αξία περίπου 3,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παράγει διάφορους τύπους τσιπ για πελάτες σε διάφορες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινητοβιομηχανιών και κατασκευαστών ιατρικού και βιομηχανικού εξοπλισμού. Ο ιστότοπός της δείχνει ότι διαθέτει επτά εγκαταστάσεις κατασκευής που βρίσκονται στο Ισραήλ, την Ιταλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία που παράγουν τσιπ 6 ιντσών, 8 ιντσών και 12 ιντσών.  Σύμφωνα με πληροφορίες , οι διαδικασίες παραγωγής που χρησιμοποιεί δεν είναι αιχμής, αλλά τα τσιπ που κατασκευάζει δεν χρειάζονται ούτως ή άλλως τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες. Το Tower χρειάζεται μόνο να παράγει αξιόπιστα και τακτικά μεγάλους όγκους τσιπ. 

Πριν από τον Tower, η Intel αναφέρθηκε ότι βρισκόταν σε συνομιλίες για την αγορά του πολύ μεγαλύτερου κατασκευαστή chip και του spinoff της AMD GlobalFoundries για περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, δεν προχώρησε και η GlobalFoundries επέλεξε να επιδιώξει μια αρχική δημόσια προσφορά. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *