Τα νέα χρωματικά θέματα της Mozilla αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα τους χαρακτήρες της Pixar Turning Red

Τα νέα χρωματικά θέματα της Mozilla αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα τους χαρακτήρες της Pixar Turning Red

Την περασμένη εβδομάδα, η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 97 και ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα παλιά χρωματικά θέματα που είχε εισαγάγει προηγουμένως. Αποδεικνύεται ότι τα νέα θέματα στον Firefox 97 αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα τα χρώματα των χαρακτήρων από την τελευταία ταινία της Pixar, Turning Red. Αν μεταβείτε στον νέο ιστότοπο True Colors, μπορείτε να δείτε ποιοι χαρακτήρες ταιριάζουν με κάθε θέμα εκεί.

Εκτός από το λογότυπο του Firefox και το Turning Red με τα κόκκινα πάντα, η νέα ταινία της Pixar διαδραματίζεται το 2002, όταν κυκλοφόρησε η αρχική έκδοση του Firefox. Περιγράφοντας λίγο περισσότερο τη σύνδεση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και της ταινίας, ο Mozilla είπε:

«Το Firefox έχει ένα μαλακό σημείο για τα κόκκινα πάντα χάρη στο λογότυπό μας, αλλά πηγαίνει πιο βαθιά από αυτό. Το «Turning Red» διαδραματίζεται το 2002, όπου ένα έφηβο κορίτσι παλεύει μεταξύ του να παραμείνει υπάκουη κόρη της μητέρας της και να εξερευνήσει τον πραγματικό της εαυτό. Το 2002, ερχόμασταν μαζί για πρώτη φορά για να δημιουργήσουμε αυτό που θα γινόταν Firefox. Κοιτούσαμε το Διαδίκτυο και φανταζόμασταν τι θέλαμε να είναι, πώς θέλαμε να εμφανιστούμε και πώς θα μπορούσαμε να προσκαλέσουμε όλους να συμμετάσχουν».

Η Mozilla δεν συζήτησε τα οικονομικά της συνεργασίας, αλλά είναι πολύ πιθανό ο κατασκευαστής του προγράμματος περιήγησης να πάρει κάποια χρήματα για ουσιαστικά τη διαφήμιση της ταινίας. Συνεργασίες όπως αυτή θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη Mozilla να γίνει πιο ανεξάρτητη οικονομικά αντί να βασίζεται πάντα στα έσοδα της Αναζήτησης Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *