Η Meta θα πληρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια μήνυση απορρήτου δεκαετίας

Η Meta θα πληρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια μήνυση απορρήτου δεκαετίας

H Meta διευθετεί για άλλη μια φορά μια καταγγελία περί απορρήτου, αλλά αυτή γυρίζει πίσω – πολύ πίσω. H εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 90 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια ομαδική αγωγή το 2012 που κατηγορούσε την εταιρεία για παραβίαση του απορρήτου των χρηστών. Το Facebook φέρεται να ξεπέρασε τα όριά του το 2010 και το 2011 χρησιμοποιώντας cookies παρακολούθησης που παρακολουθούσαν την περιήγηση μετά την αποσύνδεση των χρηστών, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο.

Ο διακανονισμός εκκρεμεί ακόμη η έγκριση σε δικαστήριο της Βόρειας Περιφέρειας της Καλιφόρνια. Ωστόσο, οι δικηγόροι του DiCello Levitt Gutzler ήταν βέβαιοι, μετά από μια γνώμη του 2020 Ninth Circuit of Appeals που έστρεψε την υπόθεση υπέρ τους. Το Facebook χρειαζόταν συγκατάθεση για τη συλλογή δεδομένων, είπε το εφετείο, και η παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων προκάλεσε «οικονομική βλάβη» ακόμη και όταν η αξία των δεδομένων παρέμενε ανέπαφη. Η Meta τα είχε καταφέρει τρεις φορές στο δικαστήριο πριν από τη γνώμη του 2020. Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να ακούσει την έφεση του Meta κατά της απόφασης του Ninth Circuit.

Ένας εκπρόσωπος της Meta τόνισε την ηλικία της υπόθεσης σε μια δήλωση , λέγοντας ότι ήταν προς το “καλύτερο συμφέρον” της εταιρείας να διευθετηθεί και “να ξεπεράσει αυτό το ζήτημα”. Αυτή είναι η έβδομη μεγαλύτερη περίπτωση που σχετίζεται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής ή την παραβίαση στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τη δικηγορική εταιρεία, με μια άλλη υπόθεση Facebook ( πληρωμή 650 εκατομμυρίων δολαρίων για αναγνώριση προσώπου) να βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *