Το νέο Chrome OS Flex της Google θέλει να μετατρέψει τον παλιό σας υπολογιστή και Mac σε Chromebook

Το νέο Chrome OS Flex της Google θέλει να μετατρέψει τον παλιό σας υπολογιστή και Mac σε Chromebook

Σε μια προσπάθεια να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του λειτουργικού συστήματος για επιτραπέζιους υπολογιστές, η Google παρουσίασε ένα νέο λειτουργικό σύστημα που βασίζεται σε Chrome OS που ονομάζεται Chrome OS Flex, το οποίο, σύμφωνα με στον τεχνολογικό γίγαντα , είναι «γρήγορο», «εύκολο στη διαχείριση» και «ασφαλές». Το νέο Chrome OS Flex έχει σχεδιαστεί για να «εκσυγχρονίσει» τους παλιούς σας υπολογιστές και Mac που έχετε ήδη.

Σχεδιασμένο για επιχειρήσεις και σχολεία, το Chrome OS Flex είναι ένα λειτουργικό σύστημα δωρεάν λήψης που είναι πλήρως συμβατό με την ισχυρή διαχείριση που βασίζεται στο cloud της Google. Ωστόσο, δεν πρέπει να το συγχέετε με το Chrome OS καθώς δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Ενώ το Chrome OS Flex έχει την ίδια βάση κώδικα και τον ίδιο ρυθμό κυκλοφορίας με το Chrome OS, μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ των δύο είναι ότι το πρώτο δεν θα έχει πρόσβαση στο Google Play Store. Με άλλα λόγια, οι υπολογιστές Chrome OS Flex δεν θα μπορούν να εκτελούν εφαρμογές Android.

Το Chrome OS Flex είναι ουσιαστικά μια ανανέωση του CloudReady, ενός λειτουργικού συστήματος που βασίζεται στο Chrome OS που ανήκει σε μια εταιρεία που ονομάζεται Neverware. Η Google κατέληξε να αγοράζει το Neverware το 2020 για να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά λειτουργικών συστημάτων για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Για όσους ανυπομονούν να δοκιμάσουν το νέο λειτουργικό σύστημα της Google, το Chrome OS Flex είναι πλέον διαθέσιμο σε προεπισκόπηση. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει τη σταθερή έκδοση κάποια στιγμή το δεύτερο τρίμηνο του 2022. Και αν χρησιμοποιείτε ήδη το CloudReady, θα έχετε την επιλογή να ενημερώσετε το Chrome OS Flex μόλις η Google κυκλοφορήσει τη σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος .

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να ελέγξετε την ελάχιστη απαίτηση υλικού παρακάτω :

Αρχιτεκτονική: Συσκευή συμβατή με Intel ή AMD x86-64-bit

RAM  : 4 GB

Εσωτερικός χώρος αποθήκευσης: 16 GB

Eκκίνηση από μονάδα USB

BIOS: Πλήρης πρόσβαση διαχειριστή. Θα χρειαστεί να κάνετε εκκίνηση από το πρόγραμμα εγκατάστασης του Chrome OS Flex USB και να κάνετε κάποιες προσαρμογές στο BIOS εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Επεξεργαστής και γραφικά: Τα στοιχεία που κατασκευάστηκαν πριν από το 2010 ενδέχεται να οδηγήσουν σε κακή εμπειρία.

Σημείωση: Το υλικό γραφικών Intel GMA 500, 600, 3600 και 3650 δεν πληροί τα πρότυπα απόδοσης του Chrome OS Flex.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *