Το Snapchat θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την τοποθεσία τους σε πραγματικό χρόνο με φίλους

Το Snapchat θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την τοποθεσία τους σε πραγματικό χρόνο με φίλους

Οι χρήστες του Snapchat θα έχουν έναν νέο τρόπο να παρακολουθούν τους φίλους τους. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα εισάγει την κοινή χρήση τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο, που προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινό σύστημα φίλων, ενώ οι φίλοι και η οικογένεια είναι καθ’ οδόν για ένα ραντεβού ή κατευθύνονται στο σπίτι, για παράδειγμα.

Η λειτουργία είναι παρόμοια με την εφαρμογή Find My στο iOS, όπου οι χρήστες που έχουν επιλέξει μπορούν να δουν και να μοιραστούν την ακριβή τοποθεσία. Η ρύθμιση Snapchat μπορεί να ενεργοποιηθεί για 15 λεπτά ή μερικές ώρες με μεμονωμένους χρήστες και είναι διαθέσιμη μόνο μεταξύ κοινών φίλων στην εφαρμογή. Προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος καταδίωξης ή πίεσης για συνεχή κοινή χρήση τοποθεσίας, οι χρήστες μπορούν να διακόψουν την κοινή χρήση χωρίς να στείλουν ειδοποίηση στο άλλο μέρος, λέει το Snapchat. Η λειτουργία είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή και δεν υπάρχει επιλογή κοινής χρήσης τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο με όλους τους φίλους του Snapchat.

Για να ενεργοποιήσετε τη ρύθμιση, οι χρήστες πλοηγούνται στο προφίλ ενός φίλου και επιλέγουν τη διάρκεια της κοινής χρήσης τοποθεσίας. Η κατάσταση της ζωντανής κοινής χρήσης τοποθεσίας είναι ορατή στο παράθυρο συνομιλίας με αυτόν τον φίλο.

Αυτή η ενημέρωση είναι η πρώτη δυνατότητα ζωντανής τοποθεσίας για το Snapchat. Οι χρήστες έχουν ήδη την επιλογή να επιτρέπουν στους φίλους τους να βλέπουν πού βρίσκονταν την τελευταία φορά που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή, η οποία συμπληρώνει το Snap Map — που χρησιμοποιείται από 250 εκατομμύρια χρήστες Snapchat το μήνα.

Για αυτήν την κυκλοφορία, το Snapchat συνεργάζεται με το It’s On Us, ένα εθνικό μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα που επικεντρώνεται στον τερματισμό της σεξουαλικής επίθεσης στην πανεπιστημιούπολη. Εκτός από τη δυνατότητα του συστήματος φιλαράκων, από σήμερα το Snapchat θα περιλαμβάνει ένα μήνυμα εντός εφαρμογής σχετικά με την ευαισθητοποίηση των θεατών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *