Το Expeditors κλείνει τις παγκόσμιες δραστηριότητες μετά από πιθανή επίθεση ransomware

Το Expeditors κλείνει τις παγκόσμιες δραστηριότητες μετά από πιθανή επίθεση ransomware

Η εταιρεία logistics και αποστολής εμπορευμάτων με έδρα στο Σιάτλ Expeditors International έχει στοχοποιηθεί σε κυβερνοεπίθεση το Σαββατοκύριακο που ανάγκασε τον οργανισμό να κλείσει τις περισσότερες από τις δραστηριότητές του παγκοσμίως.

Με ετήσια ακαθάριστα έσοδα περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η Expeditors έχει 350 τοποθεσίες και περισσότερους από 18.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας κρίσιμες λύσεις εφοδιαστικής για τους πελάτες της. Οι υπηρεσίες της περιλαμβάνουν αλυσίδα εφοδιασμού, αποθήκευση και διανομή, μεταφορά, τελωνείο και συμμόρφωση.

Η εταιρεία δεν αναφέρει το είδος της κυβερνοεπίθεσης, αλλά από την περιγραφή της μοιάζει με ένα τεράστιο περιστατικό ransomware.

Ο αντίκτυπος είναι σημαντικός, καθώς η Expeditors έχει  δραστηριότητές που περιλαμβάνουν εμπορευματικές, τελωνειακές και δραστηριότητες διανομής, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν στασιμότητα των αποστολών των πελατών της.

Τα συστήματα θα συνεχίσουν να είναι εκτός σύνδεσης μέχρι να μπορέσουν να αποκατασταθούν με ασφάλεια από τα αντίγραφα ασφαλείας, σημειώνει η εταιρεία.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία αναζητά λύσεις με τους μεταφορείς και τους παρόχους υπηρεσιών της για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους πελάτες. Ωστόσο, δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα ξαναρχίσουν οι εργασίες.

Μια παγκόσμια ομάδα ειδικών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας ερευνά επί του παρόντος την επίθεση και βοηθά την επιχείρηση να επανεκκινήσει τη δραστηριότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *