Οι υπάλληλοι του Apple Store στις ΗΠΑ προσπαθούν αθόρυβα να συνδικαλιστούν

Οι υπάλληλοι του Apple Store στις ΗΠΑ προσπαθούν αθόρυβα να συνδικαλιστούν

Δεν είναι μόνο Amazon και Google που ελπίζουν να οργανωθούν. Πηγές μιλούν στην Washington Post ισχυρίζονται ότι οι εργαζόμενοι σε έξι ή περισσότερες τοποθεσίες του Apple Store στις ΗΠΑ σχεδιάζουν αθόρυβα να συνδικαλιστούν, με «τουλάχιστον» δύο καταστήματα να συγκεντρώνουν ήδη την υποστήριξη των εθνικών συνδικάτων και να προετοιμάζουν υποβολές στο National Labor Relations Board.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, το κεντρικό ζήτημα είναι η αμοιβή. Οι εργαζόμενοι   είπαν ότι η αμοιβή τους ήταν παρόμοια με αυτή που πρόσφεραν άλλα καταστήματα, αλλά δεν συμβαδίζουν με το αυξανόμενο κόστος ζωής. Η εταιρική επιτυχία της Apple δεν μεταφράστηκε επίσης σε καλύτερους μισθούς, είπαν τα στελέχη.

Οι εργαζόμενοι που υποστηρίζουν το συνδικάτο φέρεται να έχουν οργανωθεί μυστικά για να αποφύγουν πιθανές υποκλοπές και αντίποινα από την Apple, χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένες συνομιλίες και ακόμη και τηλέφωνα Android για να κρατούν ιδιωτικές τις επικοινωνίες. Οι εργαζόμενοι υποτίθεται ότι έψαχναν ανεπίσημα τους συναδέλφους τους για να μετρήσουν την υποστήριξη και ενδεχομένως να εξασφαλίσουν πλειοψηφίες σε περίπτωση ψηφοφορίας των συνδικάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *