Οι κρατικοί διακομιστές της Πολωνίας επλήγησαν από κυβερνοεπιθέσεις

Οι κρατικοί διακομιστές της Πολωνίας επλήγησαν από κυβερνοεπιθέσεις

Η πηγή των κυβερνοεπιθέσεων παραμένει ασαφής, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών στην Καγκελαρία του Πρωθυπουργού, Janusz Cieszynski.

“Ο ιστότοπος του (πολωνικού) εθνικού συστήματος εκκαθάρισης και οι διακομιστές που είναι αφιερωμένοι στο κυβερνητικό δίκτυο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν δεχθεί επίθεση”, δήλωσε ο Cieszynski, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Wojciech Dabrowski, Διευθύνων Σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας παροχής ενέργειας PGE SA της Πολωνίας, ανακοίνωσε επίσης ότι τα δίκτυα πληροφορικής της εταιρείας του υπέφεραν από ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο.

Αυτή τη Δευτέρα, η Πολωνία εξέδωσε προειδοποίηση υψηλού συναγερμού σε όλους τους φορείς εκμετάλλευσης κρίσιμων υποδομών της, προτρέποντάς τους να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο λαμβάνει χώρα.

Τα νέα έρχονται αφότου η Ουκρανία δέχτηκε κύμα κυβερνοεπιθέσεων που απέδωσαν σε Ρώσους, αν και το Κρεμλίνο αρνήθηκε τη συμμετοχή τους.

Μετά τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας από τη Ρωσία, πολλές ευρωπαϊκές χώρες και οι ΗΠΑ ζήτησαν από τις επιχειρήσεις και τους κυβερνητικούς φορείς τους να βρίσκονται σε εγρήγορση για ψηφιακές επιθέσεις, ειδικά καθώς ανακοινώνονται κυρώσεις κατά του καθεστώτος του Πούτιν.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι εάν οι αμερικανικές εταιρείες πέσουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων που χρηματοδοτούνται από το ρωσικό κράτος, θα είναι έτοιμες να απαντήσουν.

«Εάν η Ρωσία επιδιώξει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των εταιρειών μας, της κρίσιμης υποδομής μας, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια δηλώσεων από τον Λευκό Οίκο. «Επί μήνες, συνεργαζόμαστε στενά με τον ιδιωτικό τομέα για να σκληρύνουμε την άμυνα στον κυβερνοχώρο [και να] οξύνουμε την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε [στις] ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις επίσης», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *