Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Twitter εν μέσω εισβολής στην Ουκρανία

Η Ρωσία περιορίζει την πρόσβαση στο Twitter εν μέσω εισβολής στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει κινηθεί για να περιορίσει την πρόσβαση στο Twitter καθώς η εισβολή της στην Ουκρανία συνεχίζεται. Ξεκινώντας νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η οθόνη Internet NetBlocks είδε σχεδόν πλήρη διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας σε όλους τους μεγάλους εγχώριους παρόχους τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των Rostelecom και MTS. Προς το παρόν, οι Ρώσοι κάτοικοι και όσοι επισκέπτονται τη χώρα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο Twitter χρησιμοποιώντας υπηρεσίες VPN, αλλά η άμεση πρόσβαση στον ιστότοπο είναι σχεδόν αδύνατη.

Το Twitter επιβεβαίωσε τις αναφορές στις 11:51 π.μ. ET. «Γνωρίζουμε ότι το Twitter έχει περιοριστεί για ορισμένους ανθρώπους στη Ρωσία και εργαζόμαστε για να διατηρήσουμε την υπηρεσία μας ασφαλή και προσβάσιμη», δήλωσε η εταιρεία.

Προς το παρόν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει. Την Παρασκευή, η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας, Roskomnadzor, άρχισε να περιορίζει εν μέρει την πρόσβαση στο Facebook αφού η Meta αρνήθηκε να σταματήσει τον έλεγχο γεγονότων και την επισήμανση περιεχομένου από κρατικούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς. Εκείνη την εποχή, η Roskomnadzor κατηγόρησε το Facebook ότι παραβιάζει «τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ρώσων πολιτών».

Δεν είναι σαφές γιατί η Ρωσία κινήθηκε για να μπλοκάρει το Twitter, αλλά όλα τα βίντεο της σύγκρουσης που βλέπετε στην πλατφόρμα μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην απόφαση. Για παράδειγμα, η Ρωσία ισχυρίζεται ότι οι αεροπορικές επιδρομές της δεν είχαν στόχο μη στρατιωτικές υποδομές, αλλά αρκετά βίντεο που κυκλοφόρησαν ευρέως φαίνεται να δείχνουν το αντίθετο. Αυτά τα κλιπ και άλλα φαίνεται να δίνουν μια εικόνα της εισβολής που είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που προώθησαν τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

«Ο περιορισμός του Twitter από τη Ρωσία θα περιορίσει σημαντικά την ελεύθερη ροή πληροφοριών σε μια περίοδο κρίσης που το κοινό χρειάζεται περισσότερο να ενημερώνεται», δήλωσε στο BBC.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *