Ορισμένες ρωσικές τραπεζικές κάρτες δεν λειτουργούν πλέον με το Apple Pay και το Google Pay

Ορισμένες ρωσικές τραπεζικές κάρτες δεν λειτουργούν πλέον με το Apple Pay και το Google Pay

Μετά τις κυρώσεις της Δύσης σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ρωσίας ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία, οι πελάτες πολλών από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας δεν μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες τους σε συνδυασμό με το Apple Pay και Google Pay. Μεταξύ των οργανισμών που επηρεάζονται περιλαμβάνουν VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank και Otkritie FC Bank, σύμφωνα με δελτίο τύπου από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας.

Οι πελάτες με αυτές τις τράπεζες μπορούν ακόμα να χρησιμοποιούν τις κάρτες τους για να πραγματοποιούν ανέπαφες πληρωμές, υπό την προϋπόθεση ότι υποστηρίζουν τη λειτουργία. Ωστόσο, δεν θα λειτουργούν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πραγματοποίηση διαδικτυακών αγορών από λιανοπωλητές που είναι εγγεγραμμένοι σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία.

Tο Apple Pay και το Google Pay δεν είναι τόσο δημοφιλή στη Ρωσία όσο οι εγχώριες επιλογές όπως το YooMoney. Σύμφωνα με στοιχεία του 2020, μόνο το 29 τοις εκατό των Ρώσων ανέφεραν ότι χρησιμοποιούσαν το Google Pay εκείνη την εποχή, ενώ το 20 τοις εκατό δήλωσαν ότι είχαν χρησιμοποιήσει το Apple Pay. Ως εκ τούτου, αυτοί οι περιορισμοί δεν είναι πιθανό να επηρεάσουν πάρα πολύ τους Ρώσους καταναλωτές δεδομένου ότι έχουν πρόσβαση σε εναλλακτικές λύσεις. Ωστόσο, η πιθανότητα αποκλεισμού των ρωσικών τραπεζών από το διατραπεζικό σύστημα SWIFT θα μπορούσε να οδηγήσει σε πράγματα όπως η αστάθεια του νομίσματος που θα έπληττε περαιτέρω την οικονομία της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *