Η Sony σταματά τις πωλήσεις υλικού και λογισμικού PlayStation στη Ρωσία

Η Sony σταματά τις πωλήσεις υλικού και λογισμικού PlayStation στη Ρωσία

Η Sony ενώνει τη Microsoft για να σταματήσει τις ρωσικές πωλήσεις μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. CNBC αναφέρει ότι η Sony σταμάτησε όλες τις πωλήσεις υλικού και λογισμικού PlayStation στη Ρωσία και έκοψε την πρόσβαση στο ψηφιακό PlayStation Store. Η εταιρεία ζήτησε «ειρήνη στην Ουκρανία» και είπε ότι θα δωρίσει 2 εκατομμύρια δολάρια στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς και στην Save the Children.

Η απόφαση έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ουκρανίας Mykhailo Fedorov κάλεσε τη Microsoft και τη Sony να μπλοκάρουν τους Ρώσους παίκτες και λίγες μέρες αφότου η Microsoft σταμάτησε όλες τις πωλήσεις στη χώρα. Η Nintendo έθεσε το ρωσικό eShop της σε “λειτουργία συντήρησης”, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο πάγωμα της επεξεργασίας μιας υπηρεσίας πληρωμών για αγορές που έγιναν με χρήση ρούβλια.

Πολλοί δυτικοί προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν σταματήσει να πωλούν τη δουλειά τους στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των Ubisoft, Take-Two, CD Projekt Red, EA, Activision Blizzard και Epic. Ωστόσο, η κίνηση της Sony μπορεί να είναι η πιο καταστροφική μέχρι τώρα. Οι Ρώσοι παίκτες θα δυσκολευτούν πολύ περισσότερο να επεκτείνουν τις βιβλιοθήκες παιχνιδιών τους και μπορούν να ξεχάσουν να αγοράσουν το ήδη άπιαστο PlayStation 5. Η Sony μπορεί να αισθάνεται το τσίμπημα όταν κυριαρχεί στις πωλήσεις ρωσικών κονσολών (σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC), αλλά μπορεί να μην υπάρχουν πολλές πρακτικές επιλογές όταν υπάρχει τόση πίεση της βιομηχανίας να πάρει θέση για τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *