Η Ubisoft επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των εργαζομένων μετά από κυβερνοεπίθεση

Η Ubisoft επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των εργαζομένων μετά από κυβερνοεπίθεση

Η Ubisoft λέει ότι ξεκίνησε μια επιχείρηση επαναφοράς κωδικού πρόσβασης σε ολόκληρη την εταιρεία αφού έμαθε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης.

Σε μια σύντομη ειδοποίηση για περιστατικά στον κυβερνοχώρο, η γαλλική εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών είπε ότι η επίθεση –η οποία έλαβε χώρα την εβδομάδα της 1ης Μαρτίου– προκάλεσε ορισμένες διακοπές, αλλά δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό.

«Η Ubisoft αντιμετώπισε ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας που προκάλεσε προσωρινή διακοπή σε ορισμένα από τα παιχνίδια, τα συστήματα και τις υπηρεσίες μας. Οι ομάδες πληροφορικής μας συνεργάζονται με κορυφαίους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες για να διερευνήσουν το ζήτημα», ανέφερε η εταιρεία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι όλα τα παιχνίδια και οι υπηρεσίες της αποκαταστάθηκαν γρήγορα και ότι η επίθεση δεν είχε ως αποτέλεσμα να παραβιαστούν τα προσωπικά στοιχεία των παικτών.

«Ως προληπτικό μέτρο ξεκινήσαμε μια επαναφορά κωδικού πρόσβασης σε ολόκληρη την εταιρεία», είπε ο προγραμματιστής βιντεοπαιχνιδιών.

Αν και η Ubisoft δεν μοιράστηκε πληροφορίες για τους επιτιθέμενους, φαίνεται ότι η ίδια ομάδα hacking που ανέλαβε πρόσφατα την ευθύνη για περιστατικά στον κυβερνοχώρο στη NVIDIA, τη Samsung και Vodafone ενδέχεται να εμπλέκεται.

Σε ένα κανάλι Telegram που υποτίθεται ότι διευθύνεται από την ομάδα εκβιαστών “Lapsus$”, ένας από τους διαχειριστές δημοσίευσε έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο ειδήσεων σχετικά με την επίθεση της Ubisoft, ακολουθούμενο από το emoji με χαμογελαστό πρόσωπο, το οποίο μπορεί να υποδηλώνει ότι η ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για την παραβίαση. 

Στην περίπτωση της NVIDIA, της Samsung και της Vodafone, οι χάκερ ισχυρίστηκαν ότι είχαν κλέψει μεγάλες ποσότητες πηγαίου κώδικα.

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό στον κυβερνοχώρο που αποκαλύπτει η Ubisoft κατά τη διάρκεια τριών μηνών. Τον Δεκέμβριο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα δεδομένα χρήστη «Just Dance» παραβιάστηκαν λόγω εσφαλμένης διαμόρφωσης στην υποδομή πληροφορικής της εταιρείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *