H τελευταία ενημέρωση του Firefox αφαιρεί τους ρωσικούς παρόχους αναζήτησης Yandex και Mail.ru

H τελευταία ενημέρωση του Firefox αφαιρεί τους ρωσικούς παρόχους αναζήτησης Yandex και Mail.ru

Πολλές εταιρείες τεχνολογίας ένωσαν πρόσφατα τις δυνάμεις τους για την απαγόρευση και τον περιορισμό του ρωσικού περιεχομένου στις πλατφόρμες τους μετά την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Η Microsoft έχει αφαιρέσει από τις πλατφόρμες της περιεχόμενο που χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος και σταματήσει όλες τις νέες πωλήσεις των προϊόντων της στην περιοχή, η Google έχει περιορίσει επίσης την πρόσβαση σε ρωσικό περιεχόμενοκαι η Mastercard, η Visa και η PayPal έχουν αναστείλει τις υπηρεσίες στη Ρωσία. Τώρα, η Mozilla έχει αφαιρέσει ορισμένες δυνατότητες Ρωσικής ιδιοκτησίας από το πρόγραμμα περιήγησής της στον Firefox.

Η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 98.0.1, που είναι μια μικρή έκδοση του Firefox 98 που κυκλοφόρησε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Ουσιαστικά, η τελευταία ενημέρωση απλώς αφαιρεί τους ρωσικούς παρόχους αναζήτησης όπως το Yandex και το Mail.ru από το αναπτυσσόμενο μενού μιας εγκατάστασης Firefox. Οι σημειώσεις έκδοσης αναφέρουν ότι:

To Yandex και το Mail.ru έχουν αφαιρεθεί ως προαιρετικοί πάροχοι αναζήτησης στο αναπτυσσόμενο μενού αναζήτησης στον Firefox.

Εάν είχατε εγκαταστήσει προηγουμένως μια προσαρμοσμένη έκδοση του Firefox με το Yandex ή το Mail.ru, που προσφέρεται μέσω καναλιών διανομής συνεργατών, αυτή η έκδοση καταργεί αυτές τις προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των πρόσθετων και των προεπιλεγμένων σελιδοδεικτών. Όπου ισχύει, το πρόγραμμα περιήγησής σας θα επανέλθει στις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις, όπως προσφέρονται από τη Mozilla. Όλες οι άλλες εκδόσεις του Firefox παραμένουν ανεπηρέαστες από την αλλαγή.

Οι συνθήκες της αφαίρεσης είναι αρκετά ενδιαφέρουσες αφού η Mozilla είχε υπονοήσει ότι αυτό συνέβαινε και στις σημειώσεις έκδοσης του FireFox 98. Εκείνη την εποχή, μόλις είχε δηλώσει ότι δεν είχε εξασφαλίσει «επίσημη άδεια» για την ενσωμάτωση ορισμένων μηχανών αναζήτησης από προεπιλογή στο πρόγραμμα περιήγησής της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *