Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PayPal για να στείλετε χρήματα σε χρήστες στην Ουκρανία  

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το PayPal για να στείλετε χρήματα σε χρήστες στην Ουκρανία  

To PayPal θα επιτρέπει πλέον πληρωμές peer-to-peer προς και από την Ουκρανία. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι επεκτείνει σημαντικά τις υπηρεσίες της στην Ουκρανία στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας. Πριν από αυτό, οι Ουκρανοί πελάτες PayPal μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα πληρωμών μόνο για να στείλουν χρήματα εκτός της χώρας. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη Ρωσία, επικαλούμενη τη «βίαιη επιθετικότητα» της χώρας κατά της Ουκρανίας.

Οι χρήστες του PayPal στην Ουκρανία θα μπορούν πλέον να στέλνουν χρήματα και να λαμβάνουν χρήματα από το εξωτερικό, καθώς και από το εσωτερικό. Είναι μια κίνηση που πιθανότατα θα κάνει τη ζωή πιο εύκολη για τους Ουκρανούς που λαμβάνουν οικονομική υποστήριξη από την οικογένεια και τους αγαπημένους τους που ζουν στο εξωτερικό. Οι Ουκρανοί θα μπορούν επίσης να στέλνουν χρήματα απευθείας στον τραπεζικό τους λογαριασμό συνδέοντας τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα Visa ή Mastercard.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι το PayPal παραιτείται από τις δικές του χρεώσεις (μέχρι τις 30 Ιουνίου) τόσο για την αποστολή όσο και για τη λήψη κεφαλαίων στην Ουκρανία. Η πλατφόρμα πληρωμών παραδοσιακά χρεώνει μια χρέωση για διεθνείς συναλλαγές που ξεκινά από 5% και αυξάνεται ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής σας και την περιοχή όπου κατοικεί ο παραλήπτης σας. 

Μια νέα επιλογή πληρωμής είναι πιθανό να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην Ουκρανία, όπου υπάρχουν μόνο λίγες επιλογές για αποστολή ή λήψη χρημάτων στο εξωτερικό. Η αποστολή χρημάτων σε ιδιώτες στην Ουκρανία (ή σχεδόν οπουδήποτε στο εξωτερικό) μπορεί να είναι δαπανηρή. Κάθε πλατφόρμα πληρωμών που εξυπηρετεί μια παγκόσμια βάση πελατών στην Ουκρανία (συμπεριλαμβανομένων των WesterUnion, MoneyGram, Remitly) χρεώνει ένα τέλος ή προμήθεια διεθνών συναλλαγών και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες μπορεί συχνά να είναι δυσμενείς. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προσωρινή περίοδος χάριτος από το PayPal θα έχει σημαντικό αντίκτυπο για όσους θέλουν να στείλουν χρήματα σε αγαπημένα πρόσωπα στην Ουκρανία. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *