Η Samsung ισχυρίζεται ότι οι αποδόσεις από τα χυτήρια 5 nm βελτιώνονται

Η Samsung ισχυρίζεται ότι οι αποδόσεις από τα χυτήρια 5 nm βελτιώνονται

Στην πρόσφατη συνάντηση των μετόχων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος Samsung Devices Solutions Kyehyun Kyung ανέφερε ότι τα χυτήρια της εταιρείας βελτιώνουν τα ποσοστά απόδοσης για κόμβους προηγμένων διεργασιών.

Το στέλεχος εξήγησε ότι κάθε νέος κόμβος φέρνει μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, επομένως η βελτίωση των ποσοστών απόδοσης απαιτεί χρόνο, αλλά δεν πρόσφερε συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία δεν το επιβεβαίωσε επίσημα, αλλά το ποσοστό απόδοσης για τον κόμβο των 5 nm, αυτόν που χρησιμοποιείται για τον Snapdragon 8 Gen 1, είναι μόνο 35%. Αυτό καθιστά το κορυφαίο chipset της Qualcomm ακριβό και δύσκολο στην παραγωγή. Το Exynos 2100 της Samsung κατασκευάζεται στο ίδιο χυτήριο.

Η Samsung φέρεται επίσης να υστερεί σε σχέση με το TSMC σε ρυθμούς απόδοσης κάτω των 5 nm. Αυτό μπορεί να αναγκάσει την Qualcomm να αλλάξει χυτήρια για μάρκες 3 nm. Η Apple πιθανότατα έχει ήδη κρατήσει ένα σημαντικό μέρος της χωρητικότητας 3 nm της TSMC για μελλοντικά chipset Apple A και M και δεν είναι το μόνο (π.χ. η AMD εργάζεται σε επεξεργαστές Zen 3 nm).

Γίνεται λόγος ότι η αλλαγή μπορεί να γίνει μόλις φέτος – αξιόπιστοι διαρρήκτες αναφέρουν ότι η Qualcomm θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής του Snapdragon 8 Gen 1 στην TSMC αργότερα φέτος (και ότι τα νέα τσιπ θα διατεθούν στην αγορά με το Snapdragon 8 Gen 1 + όνομα)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *