Το Microsoft Xbox Cloud Gaming είναι προσβάσιμο στο Valve Steam Deck μέσω beta του προγράμματος περιήγησης Edge

Το Microsoft Xbox Cloud Gaming είναι προσβάσιμο στο Valve Steam Deck μέσω beta του προγράμματος περιήγησης Edge

Ένα μέλος της ομάδας του Microsoft Edge επιβεβαίωσε ότι μια έκδοση beta του προγράμματος περιήγησης Edge είναι πλέον διαθέσιμη για το Valve Steam Deck. Αυτό ανοίγει την πρόσβαση στην πλατφόρμα Xbox Cloud Gaming για συνδρομητές του Xbox Game Pass Ultimate, μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού, σε αυτό που είναι ουσιαστικά ένας φορητός υπολογιστής παιχνιδιών Linux.

Μια Reddit που γράφτηκε από ένα μέλος της ομάδας του Microsoft Edge επιβεβαίωσε ότι το Xbox Cloud Gaming λειτουργεί με το Steam Deck. Οι κάτοχοι φορητής αλλά ισχυρής κονσόλας παιχνιδιών θα πρέπει να εγκαταστήσουν μια έκδοση beta του προγράμματος περιήγησης της Microsoft. Αν και ακόμα σε beta, η εγκατάσταση του προγράμματος περιήγησης Edge στο Steam Deck επιτρέπει στους παίκτες να έχουν πρόσβαση σε ορισμένους από τους τίτλους από τον κατάλογο παιχνιδιών που είναι διαθέσιμος μέσω της συνδρομής τους στο Xbox Game Pass.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι παίκτες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα κατά την αναπαραγωγή ορισμένων παιχνιδιών. Επιπλέον, η απλή λήψη της έκδοσης beta του προγράμματος περιήγησης Edge δεν προσφέρει άμεση πρόσβαση. Οι αναρτήσεις του Reddit περιγράφουν τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι κάτοχοι Steam Deck για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Xbox Cloud Gaming μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Για να διασφαλίσει ότι οι παίκτες θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία, το Steam έχει δημιουργήσει μια σελίδα με μια λίστα με επαληθευμένα και παιχνίδια με δυνατότητα αναπαραγωγής για τη συσκευή.

Μερικά από τα αξιοσημείωτα παιχνίδια που μπορούν να παίξουν αξιόπιστα οι κάτοχοι Steam Deck μέσω του προγράμματος περιήγησης Edge είναι τα Forza Horizon 5, Quantum Break και Sea of ​​Thieves. Η κονσόλα διαθέτει άκαμπτο λογισμικό κατά της εξαπάτησης και αυτό κάνει παιχνίδια όπως το Halo Master Chief Collection, το Halo Infinite, το Gears of War 5 και το Microsoft Flight Simulator X, τα οποία επί του παρόντος δεν μπορούν να αναπαραχθούν στη φορητή κονσόλα παιχνιδιών.

Περιττό να προσθέσουμε ότι η Microsoft εργάζεται για τη βελτίωση της συμβατότητας, της απόδοσης και της σταθερότητας του προγράμματος περιήγησης Edge στο Steam Deck. Ως εκ τούτου, η λίστα Steam Deck Verified θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται. Περιττό να προσθέσουμε, όσοι δεν αισθάνονται άνετα με την εκτέλεση εντολών Linux, μπορεί να θέλουν να αποφύγουν να δοκιμάσουν την πειραματική δυνατότητα.

Η πλατφόρμα Xbox Cloud Gaming σημειώνει σταθερή πρόοδο σε προϊόντα που δεν ανήκουν στη Microsoft. Μόλις αυτή την εβδομάδα, η υπηρεσία ροής παιχνιδιών που φιλοξενείται εξ αποστάσεως έλαβε ώθηση απόδοσης στο iOS. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε κάτοχος iPhone της Apple μπορεί απλώς να εγγραφεί στο Xbox Game Pass και να παίξει παιχνίδια που προσφέρει η Microsoft.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *