Η βρετανική εποπτική αρχή ανησυχεί για την αγορά της Avast από τη NortonLifeLock 

Η βρετανική εποπτική αρχή ανησυχεί για την αγορά της Avast από τη NortonLifeLock 

H αγορά της Avast από την NortonLifeLock έναντι  8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, δήλωσε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών.

«Η προτεινόμενη αγορά Avast από το NortonLifeLock θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του ανταγωνισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο και τελικά σε χειρότερη συμφωνία για τους καταναλωτές όταν αναζητούν λογισμικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο David Stewart, Εκτελεστικός Διευθυντής της CMA.

Εκτός εάν οι εταιρείες μπορούν να προσφέρουν μια ξεκάθαρη λύση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών, η CMA σκοπεύει να διεξαγάγει μια εις βάθος έρευνα φάσης 2.

Το NortonLifeLock και η Avast προσφέρουν και τα δύο λογισμικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στους καταναλωτές με διάφορες μάρκες. Τα προϊόντα περιλαμβάνουν λογισμικό προστασίας από ιούς, λογισμικό απορρήτου, όπως VPN και λογισμικό προστασίας ταυτότητας.

Η εποπτική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ανησυχεί ότι η προτεινόμενη συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε χειρότερη συμφωνία για τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου όταν αναζητούν λογισμικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στο μέλλον.

Σύμφωνα με το Reuters, η NortonLifeLock χαρακτήρισε την απόφαση της CMA εκπληκτική. Η Avast είπε ότι η συμφωνία «θα ωφελήσει μόνο τους καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Η έρευνα θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία τώρα αναμένεται να κλείσει στα μέσα έως τα τέλη του 2022 και όχι στις 4 Απριλίου όπως αναμενόταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *