Ο Εσθονός χειριστής ransomware καταδικάστηκε σε 66 μήνες φυλάκιση

Ο Εσθονός χειριστής ransomware καταδικάστηκε σε 66 μήνες φυλάκιση

Ο Maksim Berezan, ένας Εσθονός άνδρας που συνδέεται με επιθέσεις ransomware πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε φυλάκιση 66 μηνών για τη συμμετοχή του σε διαδικτυακά προγράμματα απάτης.

Ο 37χρονος άνδρας καταδικάστηκε μετά την παραδοχή της ενοχής του τον Απρίλιο του 2021 για απάτη μέσω τηλεφωνίας και εισβολές ηλεκτρονικών υπολογιστών μετά τη σύλληψή του στη Λετονία και την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Ιούλιο του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2015, ο Berezan ήταν μέλος του αποκλειστικού φόρουμ για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο DirectConnection Ρωσόφωνοι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο μπορούσαν να ενταχθούν μετά από έλεγχο από τρία άλλα μέλη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δραστηριότητάς του στο DirectConnection, ήταν ειδικευμένος στο λανσάρισμα cashouts και drops. Τα εξαργυρώματα περιγράφουν τη χρήση κλεμμένων δεδομένων καρτών πληρωμής για δόλιες αγορές και ανάληψη χρημάτων από τους λογαριασμούς των θυμάτων, ενώ σταγόνες είναι η ασφαλής διακίνηση αγαθών και κεφαλαίων που λαμβάνονται από εξαργυρώσεις με μη ανιχνεύσιμα μέσα.

«Από το 2009 έως το 2015, ο Berezan όχι μόνο προώθησε τους εγκληματικούς στόχους του φόρουμ, αλλά συνεργάστηκε επίσης στενά με μέλη του φόρουμ και άλλους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο για σκοπούς απόκτησης και εκμετάλλευσης κλεμμένων πληροφοριών οικονομικών λογαριασμών», δήλωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *