Σύλληψη ύποπτων  της Lapsus$ για hacks Microsoft, Nvidia και Okta

Σύλληψη ύποπτων  της Lapsus$ για hacks Microsoft, Nvidia και Okta

Καθώς η συμμορία εκβιαστών δεδομένων Lapsus$ ανακοίνωσε ότι αρκετά από τα μέλη της κάνουν διακοπές, η αστυνομία του Λονδίνου λέει ότι συνέλαβε επτά άτομα που συνδέονται με τη συμμορία.

Ένας ανήλικος στην Οξφόρδη της Αγγλίας πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των ηγετών της ομάδας που διέρρευσε κλειστό πηγαίο κώδικα και ιδιόκτητα δεδομένα από εταιρείες υψηλού προφίλ όπως η Nvidia, η Samsung, η Microsoftκαι η Okta.

Το Lapsus$ έχει επίσης αναλάβει επιθέσεις στην εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών Ubisoft, στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone και στον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Mercado.

Ορισμένα μέλη μπορεί να κάνουν μεγαλύτερο διάλειμμα

Το τελευταίο δημόσιο μήνυμα από την ομάδα την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι ορισμένα από τα μέλη της έκαναν διακοπές μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Δεν είναι σαφές πόσα μέλη είναι στο Lapsus$, αλλά ενδείξεις από τις συνομιλίες τους στο Telegram φαίνεται να υποδηλώνουν ότι υπάρχουν μέλη που μιλούν αγγλικά, ρωσικά, τουρκικά, γερμανικά και πορτογαλικά.

Σε δήλωσή της στο BBC, η αστυνομία του Λονδίνου είπε ότι συνέλαβε επτά άτομα ηλικίας 16 έως 21 ετών «σε σχέση με μια έρευνα για μια ομάδα hacking» και ότι όλοι τους βρίσκονται υπό έρευνα.

Δεν έχουν γίνει γνωστά ονόματα, αλλά οι πραγματικές ταυτότητες ορισμένων μελών του Lapsus$ ήταν γνωστές εδώ και λίγο καιρό, καθώς είχαν δελεαστεί από αντίπαλους χάκερ.

Ένας από αυτούς είναι ένας έφηβος που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο White/Breachbase, ένας 17χρονος γνωστός από την Οξφόρδη της Αγγλίας, ο οποίος πιστεύεται ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 300 BTC – περίπου 13 εκατομμύρια δολάρια στη σημερινή αξία, από δραστηριότητες hacking, με την ανταλλαγή SIM να είναι μια από αυτές..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *