Και το Spotify αναστέλλει πλήρως την λειτουργία του στην Ρωσία

Και το Spotify αναστέλλει πλήρως την λειτουργία του στην Ρωσία

To Spotify κλείνει περισσότερες από τις ρωσικές δραστηριότητές του ως απάντηση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία. Σε μια δήλωση , η εταιρεία είπε ότι θα «αναστείλει πλήρως» τις υπηρεσίες στη Ρωσία για αόριστο χρονικό διάστημα. Ενώ ο streamer μουσικής αρχικά πίστευε ότι ήταν σημαντικό να συνεχίσει να λειτουργεί κάποια υπηρεσία για να παρέχει “αξιόπιστες, ανεξάρτητες” πληροφορίες, ανησυχούσε ότι οι πρόσφατοι νόμοι που περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και την ακριβή αναφορά ειδήσεων θα έβαζαν σε κίνδυνο την ασφάλεια του προσωπικού και των ακροατών.

Η εταιρεία σταμάτησε ήδη την πρόσβαση στην επί πληρωμή υπηρεσία Premium νωρίτερα τον Μάρτιο και αφαίρεσε περιεχόμενο από τα κρατικά υποστηριζόμενα ρωσικά μέσα ενημέρωσης RT και Sputnik. Αυτή η τελευταία κίνηση θα διακόψει τη δωρεάν υπηρεσία.

Η περαιτέρω απόσυρση πιθανότατα δεν θα βλάψει τα οικονομικά του Spotify σε σημαντικό βαθμό, αλλά μπορεί να περιορίσει την επιρροή της εταιρείας στη Ρωσία. Ενώ η χώρα αντιπροσωπεύει μόνο το 1 τοις εκατό των συνολικών εσόδων του Spotify, η Deloitte εκτίμησε ότι η υπηρεσία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη υπηρεσία ροής μουσικής με μερίδιο 36 τοις εκατό το 2021. Αυτό δεν είναι μικρό κατόρθωμα όταν το Spotify έφτασε στη Ρωσία μόλις τον Ιούλιο του 2020 και ο Sensor Tower σημείωσε ότι εκεί είχαν ήδη σχεδόν 15 εκατομμύρια εγκαταστάσεις στο App Store της Apple και στο Google Play.

Οι αντίπαλοι έχουν ήδη λάβει μέτρα σε διάφορους βαθμούς. Η Apple διέκοψε όλες τις πωλήσεις προϊόντων στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου, ενώ η Deezer σταμάτησε την υπηρεσία περίπου την ίδια περίοδο. Το Spotify ήταν ακραίο από αυτή την άποψη και αντιμετώπιζε αυξανόμενες πιέσεις να διακόψει κάθε πρόσβαση και να δείξει την υποστήριξή του στην Ουκρανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *