Η Apple κυκλοφορεί την ενημερωμένη έκδοση iOS 15.4.1 για να διορθώσει τα προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας

Η Apple κυκλοφορεί την ενημερωμένη έκδοση iOS 15.4.1 για να διορθώσει τα προβλήματα εξάντλησης της μπαταρίας

H Apple κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση για συσκευές iPhone και iPad. Το iOS 15.4.1 περιέχει μερικές διορθώσεις σφαλμάτων. Ωστόσο, η Apple προσπάθησε επίσης να αντιμετωπίσει την υπερβολική εξάντληση της μπαταρίας που αντιμετώπισαν αρκετοί χρήστες iPhone μετά την εγκατάσταση του iOS 15.4.

Οι κάτοχοι iPhone και iPad έχουν μια νέα μικρή ενημέρωση για τα λειτουργικά συστήματα iOS και iPadOS. Η ενημέρωση δεν περιέχει νέες δυνατότητες, απλώς διορθώσεις σφαλμάτων. Η Apple σημειώνει ότι η ενημέρωση διορθώνει τα ακόλουθα ζητήματα:

  • Οι συσκευές Braille ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται κατά την πλοήγηση στο κείμενο ή την εμφάνιση μιας ειδοποίησης
  • συσκευές κεφαλίδας Made for iPhone ενδέχεται να χάσουν τη σύνδεση σε κάποια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή

Η ενημέρωση μπορεί να διαφέρει ελαφρώς σε μέγεθος, αλλά ορισμένοι κάτοχοι iPhone έχουν υποδείξει ότι είναι περίπου 300MB σε μέγεθος. Αν και οι προαναφερθείσες διορθώσεις σφαλμάτων είναι ευπρόσδεκτες, η Apple έχει συμπεριλάβει επίσης μια επιδιόρθωση για το πρόβλημα εξάντλησης της μπαταρίας που αναφέρθηκε από ορισμένους χρήστες μετά την κυκλοφορία του iOS 15.4 νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Η επίσημη Apple Support στο Twitter , είχε ισχυριστεί ότι η εξάντληση της μπαταρίας που αντιμετώπισαν οι χρήστες ήταν “φυσιολογική” μετά από μια ενημέρωση λογισμικού. Το Tweet ανέφερε ότι οι εφαρμογές και οι λειτουργίες χρειάζονταν 48 ώρες «για να προσαρμοστούν» μετά από μια ενημέρωση.

Η Apple ανέφερε κατηγορηματικά ότι η ενημέρωση διορθώνει ένα πρόβλημα όπου «η μπαταρία μπορεί να αδειάσει πιο γρήγορα από το αναμενόμενο μετά την ενημέρωση στο iOS 15.4». Ενώ απαιτείται χρόνος «διευθέτησης» για τις λειτουργίες του συστήματος και τις εφαρμογές μετά από μια σημαντική ενημέρωση, το iOS 15.4.1 έρχεται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της ίδιας της Apple. Οι σημειώσεις έκδοσης για το iOS 15.4.1 σήμερα επιβεβαιώνουν ότι η εξάντληση της μπαταρίας δεν ήταν καθόλου φυσιολογική.

Οι ενημερώσεις iOS 15.4.1 και iPadOS 15.4.1 είναι διαθέσιμες σε όλες τις κατάλληλες συσκευές μέσω της ενημέρωσης Over the Air (OTA) στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Για να πάρετε την ενημέρωση, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Εκτός από τα προαναφερθέντα ζητήματα, η τελευταία ενημέρωση διορθώνει επίσης ένα ζήτημα AppleAVD που θα μπορούσε να επιτρέψει σε μια εφαρμογή να “εκτελεί αυθαίρετο κώδικα με δικαιώματα πυρήνα”, η Apple έχει υποδείξει ότι μια εκμετάλλευση που βασίζεται σε αυτήν την ευπάθεια μπορεί να υπάρχει στην άγρια ​​φύση. Ως εκ τούτου, συνιστάται στους χρήστες iPhone και iPad να ενημερώσουν τις συσκευές τους το συντομότερο δυνατό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *