Η AMD επιβεβαιώνει ότι τα προγράμματα οδήγησης γραφικών των Windows 11 μπλέκουν πράγματι τις ρυθμίσεις Ryzen στο BIOS

Η AMD επιβεβαιώνει ότι τα προγράμματα οδήγησης γραφικών των Windows 11 μπλέκουν πράγματι τις ρυθμίσεις Ryzen στο BIOS

Εδώ και αρκετό καιρό, οι κάτοχοι CPU της Ryzen αναφέρουν ότι τα προγράμματα οδήγησης γραφικών Radeon μπέρδευαν ορισμένες συγκεκριμένες ρυθμίσεις της CPU μέσα στο υλικολογισμικό. H  AMD επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα υπάρχει σίγουρα και το γνωρίζει. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα μπορούσε να προκαλεί το υποκείμενο πρόβλημα ούτε αποκάλυψε ημερομηνίες σχετικά με το πότε μπορεί να εκδοθεί η διόρθωση σφαλμάτων.

Σε μια δήλωση προς το Tom’s Hardware, η AMD είπε:

“Γνωρίζουμε ένα πρόβλημα στη σουίτα λογισμικού AMD που προσαρμόζει ορισμένες ρυθμίσεις επεξεργαστή AMD για ορισμένους χρήστες. Διερευνούμε το ζήτημα και θα κοινοποιήσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις είναι σε θέση.”

Η AMD παρουσίασε την υποστήριξη των Windows 11 για τις Radeon GPU με την έκδοση του προγράμματος οδήγησης γραφικών 21.9.1 και παράλληλα με αυτό, η εταιρεία πρόσθεσε επίσης μια νέα δυνατότητα υπερχρονισμού που ονομάζεται “Auto Overclock” μέσω του λογισμικού Radeon. Ουσιαστικά, η δυνατότητα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για το overclock της CPU, παράλληλα με την GPU, όλα σε ένα μέρος.

Ωστόσο, η δυνατότητα άρχισε να παρακάμπτει τις ρυθμίσεις υλικολογισμικού που είχαν τοποθετήσει οι χρήστες εν αγνοία τους, ακόμη και όταν δεν έχει γίνει overclocking. Οι χρήστες σε διάφορα διαδικτυακά φόρουμ έχουν αναφέρει ανακατωμένες ρυθμίσεις Precision Boost Overdrive (PBO) (μέσω TalesofWin Reddit).

Το PBO είναι το χαρακτηριστικό που ουσιαστικά οδηγεί το αυτόματο overclocking σε επεξεργαστές AMD Ryzen. Το PBO προορίζεται να ενισχύσει τα ρολόγια της CPU αναλύοντας το ρεύμα VRM, την ισχύ του SoC και τις θερμοκρασίες και προσδιορίζοντας πόσος χώρος κεφαλής υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *