Το FBI προειδοποιεί για επιθέσεις ransomware σε γεωργικούς συνεταιρισμούς κατά την περίοδο φύτευσης και συγκομιδής

Το FBI προειδοποιεί για επιθέσεις ransomware σε γεωργικούς συνεταιρισμούς κατά την περίοδο φύτευσης και συγκομιδής

  Το FBI εξέδωσε μια ιδιωτική ειδοποίηση της βιομηχανίας την Τετάρτη για να προειδοποιήσει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς σχετικά με πιθανή αύξηση των επιθέσεων ransomware κατά τη διάρκεια της περιόδου φύτευσης και συγκομιδής.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, το FBI προειδοποίησε τον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας ότι η αύξηση των επιθέσεων ransomware θα μπορούσε να επηρεάσει την αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Τον ίδιο μήνα, δύο μεγάλοι αγροτικοί συνεταιρισμοί χτυπήθηκαν από ransomware.

Το FBI λέει τώρα ότι οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα μπορούσαν να χρονίσουν τις επιθέσεις ransomware σε αγροτικούς συνεταιρισμούς σε κρίσιμες εποχές. Αυτές οι επιθέσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας, οικονομικές απώλειες και θα μπορούσαν ακόμη και να έχουν αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων.

«Οι φορείς του κυβερνοχώρου μπορεί να αντιλαμβάνονται τους συνεταιρισμούς ως επικερδείς στόχους με προθυμία να πληρώσουν λόγω του ευαίσθητου ρόλου που διαδραματίζουν στη γεωργική παραγωγή», ανέφερε η υπηρεσία. “Αν και οι επιθέσεις ransomware εναντίον ολόκληρου του φάσματος από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι  συμβαίνουν σε τακτική βάση, ο αριθμός των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο κατά γεωργικών συνεταιρισμών κατά τη διάρκεια των βασικών εποχών είναι αξιοσημείωτος”.

Το FBI είναι ενήμερο για πολλαπλές επιθέσεις ransomware που στοχεύουν αγροτικούς συνεταιρισμούς από το 2021. Ενώ ορισμένα από τα περιστατικά είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπούν μόνο οι διοικητικές λειτουργίες, άλλα επηρέασαν την παραγωγή. Σε ορισμένες από τις επιθέσεις που αναφέρθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2021, το θύμα έπρεπε να κλείσει εντελώς την παραγωγή.

«Μια σημαντική διακοπή της παραγωγής σιτηρών θα μπορούσε να επηρεάσει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, καθώς τα δημητριακά δεν καταναλώνονται μόνο από τον άνθρωπο αλλά χρησιμοποιούνται και για ζωοτροφές», εξήγησε. «Επιπλέον, μια σημαντική διακοπή της παραγωγής σιτηρών και καλαμποκιού θα μπορούσε να επηρεάσει τις συναλλαγές εμπορευμάτων και τα αποθέματα. Μια επίθεση που διαταράσσει την επεξεργασία σε μια εγκατάσταση πρωτεϊνών ή γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αλλοιωμένα προϊόντα και να έχει καταρράκτες επιπτώσεις μέχρι το επίπεδο της φάρμας, καθώς τα ζώα δεν μπορούν να υποστούν επεξεργασία».

Όσον αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο, μια επίθεση ransomware μπορεί να προκαλέσει οικονομική ζημία λόγω του τερματισμού της παραγωγής και μπορεί επίσης να υπάρξει σημαντικό κόστος που σχετίζεται με την απόκριση στο συμβάν. Οι οργανισμοί πρέπει συχνά να σταθμίσουν αυτό το πιθανό κόστος έναντι της ζήτησης λύτρων που κάνουν οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, που μπορεί να είναι εκατομμύρια, ακόμη και δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Το FBI γνωρίζει μια επίθεση ransomware HelloKitty (Five Hands) στην οποία ο ηθοποιός της απειλής ζήτησε λύτρα 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η υπηρεσία δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδόν 650 επιθέσεις ransomware εξαπέλυσαν εναντίον οργανισμών ζωτικής σημασίας υποδομής το 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *