Το Microsoft Defender επισήμανε τις ενημερώσεις του Google Chrome ως “ύποπτες”, ξανά

Το Microsoft Defender επισήμανε τις ενημερώσεις του Google Chrome ως “ύποπτες”, ξανά

Νωρίτερα σήμερα, οι διαχειριστές συστήματος στο Reddit, μεταξύ άλλων, άρχισαν να αναφέρουν   ότι οι ενημερώσεις του Google Chrome επισημαίνονταν ως “ύποπτες” από το Microsoft Defender για το Endpoint. Προφανώς, η λύση ασφαλείας της Microsoft θεώρησε ότι το αρχείο DLL “goopdate” ήταν ύποπτο, καθώς δεν ήταν υπογεγραμμένο από την υπηρεσία Google Updater (GoogleUpdate.exe).

Όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, ο χρήστης του Twitter Kevin Gray παρατήρησε την ακόλουθη δραστηριότητα στο τέλος του Defender κατά την εκτέλεση των ενημερώσεων του Google Chrome:

Defender flagging Google update as malware

Η Microsoft φαίνεται να έχει επιβεβαιώσει ότι η εύρεση ήταν πράγματι ψευδώς θετική και έκτοτε έχει επιλύσει το σφάλμα σύμφωνα με τον MVP Ota Hirufumi στο Twitter:

Ενώ το Microsoft Defender for Home είχε γενικά καλή απόδοση στην πρόσφατη κατάταξη κατά των ιών για τα AV-Comparatives και AV-TEST, η εταιρική παραλλαγή του προϊόντος είχε πολλές περιπτώσεις όπου είχε επισημάνει πραγματικά αβλαβή αρχεία και υπηρεσίες ως κακόβουλα.

Για παράδειγμα, πέρυσι τον Φεβρουάριο, το ίδιο είχε συμβεί καθώς το Defender for Endpoint θεώρησε ότι οι ενημερώσεις του Chrome ήταν κακόβουλες. και πολύ πρόσφατα, επισήμανε εσφαλμένα τις ενημερώσεις του Office ως κακόβουλο λογισμικό.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η Microsoft δημοσίευσε μια καθοδήγηση για ψευδώς θετικά / αρνητικά στοιχεία για τη μείωση τέτοιων σφαλμάτων, αλλά η κίνηση δεν φαίνεται να έχει βοηθήσει πολύ ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *